Τεσσαρακονθήμερο Μνημόσυνο πρώην Καρπενησίου Νικολάου

 Στον Μητροπολιτικό Ναό της Παναγίας Τριάδος του χιονοσκεπούς και ηλιόλουστου Καρπενησίου, τελέστηκε σήμερα το πρωί Πολυαρχιερατική Θεία Λειτουργία και το τεσσαρακονθήμερο Μνημόσυνο του μακαριστού Μητροπολίτου ποτέ Καρπενησίου Νικολάου, προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Ηλείας κ. Γερμανού και την συμμετοχή των Σεβασμιωτάτων Μητροπολιτών Αυλώνος κ. Χριστοδούλου, Σύρου κ. Δωροθέου Β’ και του οικείου Ποιμενάρχου Καρπενησίου κ. Γεωργίου.

Στην ομιλία του, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ηλείας κ. Γερμανός αναφέρθηκε διδακτικώτατα και με απλότητα στη θεολογική και κοινωνική διάσταση της σημερινής παραβολής του Τελώνου και του Φαρισαίου και στην προσωπικότητα του αοιδίμου Μητροπολίτου ποτέ Καρπενησίου κυρού Νικολάου, με τον οποίο συνεδέετο με φιλικούς δεσμούς παιδιόθεν και κάθ’ όλη την πορεία τους στη ζωή της Εκκλησίας.

  Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Καρπενησίου κ. Γεώργιος ευχαρίστησε για την παρουσία τους, τους Αρχιερείς, τους τα πρώτα φέροντες και τον πιστό λαό, ο οποίος είχε κατακλύσει τον Ιερό Ναό, τιμώντας τη μνήμη του εκλιπόντος Ποιμενάρχου του.

Ι. Μ. Σύρου

Διαβάστε ακόμα