Τεσσαρακονθήμερο Μνημόσυνο της μητρός του Μητροπολίτη Φθιώτιδος

 Στον Μητροπολιτικό Ναό του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου στη Λαμία, τελέστηκε σήμερα Πολυαρχιερατική Θεία Λειτουργία, ιερουργούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Δημητριάδος κ. Ιγνατίου, και με την συμμετοχή τον Σεβασμιωτάτων Μητροπολιτών Σύρου κ. Δωροθέου Β’, Σιδηροκάστρου κ. Μακαρίου, Κοζάνης κ. Παύλου, Θεσσαλιώτιδος κ. Τιμοθέου, του οικείου Μητροπολίτου Φθιώτιδος κ. Νικολάου και του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Μοζαμβίκης κ. Χρυσοστόμου, εντός του ιερού Βήματος συμπροσευχομένων του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ. Ιερωνύμου Β’, του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Ιλίου κ. Αθηναγόρα και του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Θεσπιών και Πρωτοσυγκέλλου της Αρχιεπισκοπής Αθηνών κ. Συμεών.

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Δημητριάδος κ. Ιγνάτιος στην ομιλία του αναφέρθηκε στην σημερινή ευαγγελική περικοπή του Ασώτου και στην προσωπικότητα της αοιδίμου μητρός του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Φθιώτιδος κ. Νικολάου, μακαριστής Μαρίας Πρωτοπαπά, της οποίας ετελέσθη το τεσσαρακονθήμερο Μνημόσυνο, προεξάρχοντος του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου κ. Ιερωνύμου Β’.

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Φθιώτιδος κ. Νικόλαος ευχαρίστησε τον Μακαριώτατο, τους Αρχιερείς, τους Πρασβυτέρους και Διακόνους και τον συρρεύσαντα πιστό λαό για τη συμμετοχή τους στο Μνημόσυνο της μητρός του, η οποία, όπως είπε, αγαπούσε την Εκκλησία, ζούσε τη λειτουργική και λατρευτική ζωή της και γι’ αυτό θα χαίρεται η ψυχή της από τη σημερινή λειτουργική Σύναξη!

Ι. Μ. Σύρου

Διαβάστε ακόμα