Το Αγρίνιο υποδέχθηκε την Δεξιά Χείρα του Αγίου Διονυσίου

Με την δέουσα λαμπρότητα και επισημότητα πραγματοποιήθηκε στην Ιερά Μητρόπολη Αιτωλίας και Ακαρνανίας και στην ενορία Αγίας Τριάδος Αγρινίου, η υποδοχή αποτμήματος Ιερού Λειψάνου της Τιμίας Δεξιάς Χειρός του Αγίου Διονυσίου Αρχιεπισκόπου Αιγίνης του εν Ζακύνθω που φυλάσσεται στην Ιερά Μονή Αγίου Διονυσίου Ζακύνθου, κατόπιν προσκλήσεως του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Αιτωλίας και Ακαρνανίας κ.ΚΟΣΜΑ και του προϊσταμένου του Ιερού Ναού Aρχιμ. π. Νεκταρίου Τριάντη.

Το απότμημα του  Ιερού Λειψάνου εκόμισε, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ζακύνθου και Στροφάδων κ.ΔΙΟΝΥΣΙΟΣ μετά του Καθηγουμένου της Ιεράς Μονής Αγίου Διονυσίου Ζακύνθου Αρχιμ. π.Διονυσίου και το υποδέχτηκε στα προπύλαια του Ιερού Ναού, ο Σεβασμιώτατος  Μητροπολίτης Αιτωλίας και Ακαρνανίας κ. ΚΟΣΜΑΣ.Ακολούθησε Δοξολογία   μετά το πέρας της οποίας ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης κ. ΚΟΣΜΑΣ ευχαρίστησε τον  Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Ζακύνθου και Στροφάδων κ.ΔΙΟΝΥΣΙΟ καθώς και τον Καθηγούμενο της Ιεράς Μονής Αρχιμ. π.Διονύσιο, οι οποίοι υποβλήθηκαν στον κόπο να φέρουν το απότμημα του Ιερού Λειψάνου του Αγίου Διονυσίου στο Αγρίνιο γεγονός που αποτελεί ιδιαίτερη ευλογία για την πόλη του Αγρινίου και την Ιερά Μητρόπολ γενικότερα, μέσα στην αρχή Τριωδίου.

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ζακύνθου και Στροφάδων κ.ΔΙΟΝΥΣΙΟΣ,  ευχαρίστησε για την υποδοχή και την πρόσκληση τον Σεβασμιώτατο Ποιμενάρχη κ. ΚΟΣΜΑ και μίλησε στους πιστούς για το βίο του Αγίου Διονυσίου, υπογραμμίζοντας τις αρετές του.Αμέσως μετά το πέρας της Δοξολογίας τελέστηκε η ακολουθία του Πανηγυρικού Δισαρχιερατικού  Εσπερινού.

Την Τρίτη 26 Φεβρουαρίου το πρωί τελέσθηκε Αρχιερατική Θεία Λειτουργία κατά την οποίαν ιερούργησε και κήρυξε τον θείο λόγο ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ζακύνθου κ.ΔΙΟΝΥΣΙΟΣ.     Αξιοσημείωτη ήταν η συμμετοχή  πλήθους πιστών από όλη τη Μητροπολιτική Περιφέρεια, κατά την υποδοχή του αποτμήματος του Ιερού Λειψάνου, το οποίο θα παραμείνει στον Ιερό Ναό Αγίας Τριάδος Αγρινίου μέχρι και την Δευτέρα 4 Μαρτίου το πρωί.

Διαβάστε ακόμα