Η εορτή της 25ης Μαρτίου στην Ι. Μητρόπολη Μάνης

Με ιδιαίτερη λαμπρότητα εορτάσθηκε η επέτειος της 25ης Μαρτίου 1821 στην πόλη του Γυθείου.

Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας επι τη εορτή του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου, τελέστηκε η Επίσημη Δοξολογία στον Μητροπολιτικό Ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου Γυθείου, χοροστατούντος του Σεβ. Μητροπολίτου Μάνης κ. Χρυσοστόμου Γ’, πλαισιωμένου απο ιερείς της πόλεως. Τον πανηγυρικό της ημέρας εκφώνησε ο Διευθυντής του 1ου Δημοτικού Σχολείου Γυθείου κ. Κομπόγιωργας. 

Στη συνέχεια στο χώρο του Ηρώου της πόλης τελέστηκε η επιμνημόσυνη δέηση, η κατάθεση τιμητικών στεφάνων.

Οι εκδηλώσεις εορτασμού της εθνικής μας επετείου ολοκληρώθηκαν στην παραλιακή οδό της πόλης, όπου υπό τους ήχους των εμβατηρίων της φιλαρμονικής του Δήμου Ανατολικής Μάνης πραγματοποιήθηκε η παρέλαση μαθητών/τριων των σχολείων της πόλης, έφιππου τμήματος του Ιππικού Συλλόγου Μάνης και μηχανοκίνητου τμήματος της Π.Υ. Γυθείου.

Στον εορτασμό παρέστησαν ο Δήμαρχος Ανατολικής Μάνης κ. Ανδρεάκος, ο περιφερειακός σύμβουλος κ. Μπουκουβάλας, ο Εισαγγελέας Πρωτοδικών Γυθείου κ. Παυλίδης, ως εκπρόσωπος του Προέδρου της Ν.Δ. ο κ. Κουλιζάκος, ο Υποδιοικητής του 3ου Τάγματος ΚΕΕΜ, Λοχαγός κ. Ποντικίδης, ο Διοικητής του Α.Τ. Γυθείου, Αστυνόμος Α’ κ. Κρητικός, ο Λιμενάρχης Γυθείου, πλωτάρχης Λ.Σ. κ. Γιαννουράκος, ο Διοικητής της Π.Υ. Γυθείου Επιπυραγός κ. Γραφάκος, αντιδήμαρχοι και δημοτικοί σύμβουλοι, εκπρόσωποι φορέων και συλλόγων και πλήθος κόσμου.

Μετά το πέρας της παρέλασης ο Σεβ. Μητροπολίτης μας κ. Χρυσόστομος δήλωσε: ”Οι παρελάσεις αναπτερώνουν το πατριωτικό μας φρόνημα”.

ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΤΙΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

I. M. Μάνης

Διαβάστε ακόμα