Η εορτή του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου στην Έδεσσα

Με λαμπρότητα εορτάσθηκε η διπλή εορτή του Ευαγγελισμού και της επετείου της εθνικής παλιγγενεσίας του 1821 στον Ιερό Καθεδρικό Ναός Αγίας Σκέπης Εδέσσης προεξάρχοντος του Σεβ. Μητροπολίτου Εδέσσης, Πέλλης και Αλμωπίας κ. Ιωήλ.

Την παραμονή της εορτής, στις 17.30 τελέσθηκε ο Πανηγυρικός Εσπερινός, κατά το πέρας του οποίου ομίλησε στα πλαίσια των καθιερωμένων εσπερινών κηρυγμάτων ο Πανοσιολ. Αρχιμανδρίτης Πολύκαρπος Μπόγρης, υπεύθυνος του Γραφείου Νεότητος της Αρχιεπισκοπής Αθηνών, με θέμα: «Γιορτάζει η Παναγία, γιορτάζει και η πατρίδα».

Το πρωί της επομένης τελέσθηκε ο Όρθρος, η Θεία Λειτουργία και η Δοξολογία της εθνικής εορτής. Τον θείο λόγο κήρυξε ο π. Πολύκαρπος τονίζοντας ότι η Υπεραγία Θεοτόκος, η αιτία της σωτηρίας όλου του κόσμου, αποτελεί κεντρικό πρόσωπο της ζωής μας και της Πατρίδας μας. Στο τέλος της Δοξολογίας η Διευθύντρια του 2ου Δημοτικού Σχολείου Έδεσσας, κ. Σοφία Πετρίδου, εκφώνησε τον πανηγυρικό της ημέρας εξαίροντας τον αγώνα και την αυτοθυσία των Ελλήνων. Στην συνέχεια τελέσθηκε Επιμνημόσυνη Δέηση στο Ηρώο της πόλεως και ακολούθησε η καθιερωμένη παρέλαση.

Στις ιερές τελετές παρέστησαν ο Δήμαρχος Εδέσσης κ. Δημήτριος Γιάννου, η Αν. Αντιπεριφερειάρχης Πέλλας κα Αθηνά Αθανασιάδου – Αηδονά, ο Διοικητής της ΙΙας Μ/Κ Μεραρχίας Πεζικού Υποστράτηγος Δημόκριτος Κωνσταντάκος, ο Αστυνομικός Διευθυντής Πέλλας κ. Σπυρίδων Διόγκαρης, ο Διοικητής Πυροσβεστικής Έδεσσας κ. Ζώης Γιώτης, εκπρόσωποι τοπικών αρχών και φορέων και πλήθος κόσμου.

ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΤΙΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Ι. Μ. Εδέσσης

Διαβάστε ακόμα