Η Εξόδιος Ακολουθία του Μητροπολίτη Ελευσίνος Ιεροθέου

Του Σαράντου Ευσταθόπουλου, Εκδότη Piraeus Press

Ήταν όλοι εκεί για το ύστατο χαίρε σε έναν σύγχρονο ασκητή εν τω κόσμω, του Μακαριστού Μητροπολίτη Ελευσίνας Αιγύπτου κυρού Ιεροθέου.

Ο κυρός Ιερόθεος διετέλεσε ιεροκήρυκας της Μητρόπολης Πειραιώς και υπήρξε γνώριμη και ιδιαίτερα αγαπητή φυσιογνωμία στους Πειραιώτες.

Το οσιακό σκήνωμά του τέθηκε σε λαϊκό προσκύνημα και για αυτό οι καμπάνιες του Καθεδρικού Ναού Αγίας Τριάδας Πειραιά χτυπούσαν πένθιμα χθες και σήμερα.

Η ταφή του θα γίνει σε Ιερά Μονή της Αργολίδος, καθώς αυτή ήταν η επιθυμία του, πλάι στον Μακαριστό Μητροπολίτη Αργολίδος και πνευματικό αδελφό του Ιάκωβο.

Για αυτό το λόγο και οι εφημέριοι του ΙΝ Αγίας Τριάδας Πειραιώς, ο προϊστάμενος Πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης π. Δανιήλ Ψωίνος και ο Πρωτοπρεσβύτερος π. Χρήστος Ρισσάνος που φρόντισαν για όλα με απόλυτο σεβασμό στη μνήμη του σεπτού ιεράρχη, μερίμνησαν ώστε να υπάρχουν 2 μίνι μπας, για τη μεταφορά των πιστών.

Το Piraeus Press ήταν και στην βραδινή αγρυπνία της Παρασκευής 1ης Μαρτίου και στην εξόδιο ακολουθία το Σάββατο 2 Μαρτίου και σας μεταφέρει εικόνες από τη σεπτή μετάσταση του κυρού Ιεροθέου εις τα άνω.

piraeuspress.gr

Διαβάστε ακόμα