Ιερατική Σύναξη στην Ιερά Μητρόπολη Κορίνθου

Με την παρουσία όλων των Κληρικών της Ι. Μητροπόλεώς μας πραγματοποιήθηκε σήμερα Τρίτη, 26 Μαρτίου 2019, η έκτακτη 30η Ιερατική Σύναξη, στην «ΚΡΟΚΙΔΕΙΟ» Αίθουσα στην Κόρινθο, υπό την προεδρία του Σεβ. Μητροπολίτου μας κ. Διονυσίου.

Μετά την Προηγιασμένη Θ. Λειτουργία, που τελέστηκε στο Επισκοπικό Παρεκκλήσιο της Αγίας Φωτεινής, πραγματοποιήθηκε η έναρξη των εργασιών της Συνάξεως.

Τον λόγο έλαβε ο σεπτός Ποιμενάρχης κ. Διονύσιος, ο οποίος θερμά παρουσίασε τον Θεοφιλέστατο Επίσκοπο Κεγχρεών κ. Αγάπιο στην Σύναξη των Κληρικών μας, ευχαριστών τον Θεό και την Ιερά Σύνοδο της Ιεραρχίας της Εκκλησίας της Ελλάδος, υπό την σοφή προεδρία του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερωνύμου β΄, τόσο για την παραχώρηση της θέσεως Βοηθού Επισκόπου στην Ι. Μητρόπολή μας όσον και για την εκλογή του συγκεκριμένου προσώπου. Αναφέρθηκε στο έργο της Επιτροπής διαλόγου της Εκκλησίας με την Πολιτεία, της οποίας αποτελεί και μέλος, κυρίως όμως, εστίασε την προσοχή των Κληρικών μας στις υποχρεώσεις των δια την τακτοποίηση των περιουσιακών στοιχείων των Ι. Ναών και τις δηλώσεις των στο Εθνικό Κτηματολόγιο.

 Συνέστησε στους Κληρικούς μας να επιτελούν τα Ιερατικά Καθήκοντά τους με ιδιαίτερη σπουδή και φροντίδα εν όψει και της περιόδου που διανύουμε, δηλαδή, της Μ. Τεσσαρακοστής.

 Υπενθύμισε, επίσης, την ιδιαίτερη τιμή για την Ι. Μητρόπολη μας και τον ευσεβή Λαό της, που προγραμματίζεται για τον εορτασμό των «ΙΓ΄ ΚΟΡΙΝΘΟΥ ΠΑΥΛΕΙΩΝ 2019» με την έλευση της Τιμίας Ζώνης της Θεοτόκου από την Ι. Μεγίστη Μονή Βατοπεδίου και τις υποχρεώσεις που πρέπει να αναλάβουν οι Κληρικοί μας για την επιτυχή πραγματοποίηση αυτών.

 Εκ μέρους των Κληρικών της Ι. Μητροπόλεως μας προσέφερε ο σεβαστός Ποιμενάρχης μας στον νεοχειροτονηθέντα Επίσκοπο Κεγχρεών επιστήθιο Σταυρό και Εγκόλπιο, αναφωνώντας η Ι. Σύναξις των Κληρικών το «Αξιος»!

  Ο Θεοφιλέστατος Βοηθός Επίσκοπος Κεγχρεών αντιφωνώντας ευχαρίστησε ευλαβοτρόπως τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη μας για την ανύστακτο μέριμνα του και το μεγάλο ενδιαφέρον του ως και τους συνεργάτας αδελφούς Κληρικούς με τους οποίους επί μια 30/ετία και πλέον συνδιακονούν στο έργο της σωτηρίας των ψυχών του ευσεβούς και φιλοπρόοδου Λαού της Κορινθίας, ευχόμενος σ᾿ αυτούς να είναι και αυτοί «ΑΞΙΟΙ» στην διακονία τους και όλοι «ΑΞΙΟΙ» να βρεθούμε ενώπιον του Αγίου Θεού με πρώτον τον Δεσπότη τους κ. Διονύσιο.

Η 30η Ιερατική Σύναξη έληξε με την φήμη του Σεβασμιωτάτου Ποιμενάρχου μας, που έψαλαν όλοι οι Κληρικοί μας, και με αναμνηστική φωτογραφία στην είσοδο της «Κροκιδείου» Αιθούσης.

Ι. Μ. Κορίνθου

Διαβάστε ακόμα