Ο Αρχιεπίσκοπος στον Ιερό Ναό Ευαγγελιστρίας Ναυπλίου

Ναύπλιο – Επαμεινώνδας Μανδρώνης

Με λαμπρότητα και την πρέπουσα εκκλησιαστική τάξη, τελέσθηκε απόψε ο Πανηγυρικός Εσπερινός στον εορτάζοντα Ιερό Ναό Ευαγγελισμού της Θεοτόκου Ναυπλίου.

Στην Ακολουθία χοροστάτησε ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμος, συγχοροστατούντων του Σεβ. Μητροπολίτη Αργολίδος κ. Νεκταρίου και του Θεοφιλ. Επισκόπου Θεσπιών κ. Συμεών.

Ο Μακαριώτατος στο κήρυγμά του αναφέρθηκε στην ιερότητα του προσώπου της Παναγίας, τονίζοντας ότι αποτελεί την γέφυρα μεταξύ γης και ουρανού, καθώς και τον δρόμο προς τον Παράδεισο του κάθε πιστού.

Σε άλλο σημείο του κηρύγματός του, είπε ότι δεν είναι τυχαίο που οι ήρωες της Πατρίδας μας επέλεξαν την ημέρα του Ευαγγελισμού ως αφετηρία για την απελευθέρωση της Πατρίδας μας.

Τοπικές αρχές, αλλά και χιλιάδες πιστών συμμετείχαν στον Εσπερινό, αλλά και στην μεγαλειώδη λιτάνευση της θαυματουργού Εικόνος που έλαβε χώρα στους δρόμους του γραφικού Ναυπλίου.

Προ του Εσπερινού τελέσθηκε από τον Μητροπολίτη Αργολίδος κ. Νεκτάριο, η Ακολουθία θεμελιώσεως νέου κτιριακού συγκροτήματος για το συσσίτιο του Ιερού Ναού.

Ο προϊστάμενος του Ναού Πρωτοπρεσβύτερος Ελευθέριος Μίχος, αναφέρθηκε στην ανάγκη κατασκευής του έργου ευχαριστώντας ταυτόχρονα τον Περιφερειάρχη Πελοποννήσου Π. Τατούλη για την χρηματοδότησή του, αλλά και τον Δήμαρχο Ναυπλίου Δ. Κωστούρο για την βοήθειά του.

Διαβάστε ακόμα