Ο εορτασμός της Ορθοδοξίας στη Σύρο

Ο Σεβασμιώτατος κ. Δωρόθεος Β’ ιερούργησε σήμερα το πρωί στον Ιερό Nαό Κοιμήσεως της Θεοτόκου «των Ψαριανών», στην Ερμούπολη, και τέλεσε, κατά την τάξη και το Τυπικό, την ακολουθία της λιτανείας των ιερών Εικόνων, συμπαραστατούμενος από τους Εφημερίους του Ναού και άλλων Ενοριών, υπό τους παιάνες της Φιλαρμονικής του Δήμου Σύρου-Ερμούπολης.

Στην ομιλία του, ο Σεβασμιώτατος κ. Δωρόθεος Β’ αναφέρθηκε στο χρέος όλων μας να διατηρήσουμε αλώβητη την αγία Ορθόδοξη πίστη, που παραλάβαμε από τους πατέρες μας, οι οποίοι τη στήριξαν με ποταμούς αιμάτων και την εδραίωσαν με τις Οικουμενικές Συνόδους, και μάλιστα την 7η Οικουμενική, και να τη μεταλαμπαδεύσουμε στις επόμενες γενιές, αντιστεκόμενοι σε κάθε προσπάθεια απομάκρυνσης του Γένους των Ελλήνων από την Εκκλησία του.

Στη συνέχεια, τελέσθηκαν τα Εγκαίνια του εκ βάθρων ανακαινισθέντος, με την φιλάγιο χορηγία του Μεγάλου Εθνικού και Κοινωνικού Ευεργέτη κ. Αθανασίου Μαρτίνου και την προσωπική φροντίδα του Αρχιερατικού Επιτρόπου Σύρου, Πρωτοπρ. Φλαβιανού Αλμπέσκου, Πνευματικού Κέντρου του Ναού, το οποίο, πλήρως εξοπλισμένο με σύγχρονα τεχνολογικά μέσα, παρεδόθη στους μαθητές και τις μαθήτριες της Σύρου, ως τόπος δημιουργικής απασχόλησης.

Προ του πέρατος της τελετής, παιδιά του Παιδικού Σταθμού της Ιεράς Μητροπόλεως «ΣΤΗΝ ΠΑΛΑΜΗ ΤΟΥ ΘΕΟΥ», παρουσίασαν θεατρικό δρώμενο με θέμα τον Δομήνικο Θεοτοκόπουλο, το όνομα του οποίου πήρε το Πνευματικό Κέντρο, αποσπώντας ενθουσιώδεις εκδηλώσεις από τους παρισταμένους.

Στις Εκδηλώσεις παρέστησαν ο Βουλευτής και τέως Υπουργός κ. Ιω. Βρούτσης, Περιφερειακοί και Δημοτικοί Σύμβουλοι, ο Λιμενάρχης Σύρου και Αξιωματικοί του Λιμενικού Σώματος, ο Πρόεδρος του Σωματείου Συνταξιούχων ΙΚΑ, Διδάσκαλοι και Μαθητές του 2ου Δημοτικού Σχολείου, οι Πολιτευτές Κυκλάδων της Νέας Δημοκρατίας κα Αικατ. Μονογυιού και κ. Γ. Βακόνδιος, ο διατελέσας Δήμαρχος και Βουλευτής κ. Ιω. Μανούσος και πλήθος πιστών.

Ι. Μ. Σύρου

Διαβάστε ακόμα