Ο Εσπερινός της Συγνώμης στην Ι. Μητρόπολη Κυδωνίας

Σε κλίμα κατάνυξης τελέστηκε σήμερα Κυριακή 10 Μαρτίου ο Α’ Κατανυκτικός Εσπερινός ή Εσπερινός της Συγγνώμης της Αγίας και Μεγάλης Τεσσαρακοστής στον Ιερό Ναό του Αγίου Παντελεήμονος Χαλέπας ο οποίος πλημμύρισε από εκατοντάδες ευσεβείς προσκυνητές.

Στον εσπερινό χοροστάτησε ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας κ.κ. Δαμασκηνός πλαισιούμενος από τον Πανοσιολογιώτατο Πρωτοσύγκελλο μας Αρχιμ. Δαμασκηνό Λιονάκη, τον Προϊστάμενο του Ναού Πρωτ. Δημήτριο Καταπίδη,  τον συνεφημέριο του Πρωτ. Εμμανουήλ Κουδουμνάκη και κληρικούς της Ιεράς Μητροπόλεως μας.

Μετά το πέρας του Εσπερινού ομίλησε με λόγια πνευματικά στο πνεύμα της ημέρας ο Θεολόγος – Κοινωνιολόγος και Διδάσκων στο Πανεπιστήμιο Πειραιώς Πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης Χρυσόστομος Χρυσόπουλος από την  Ιερά Αρχιεπισκοπή Αθηνών, αναπτύσσοντας το θέμα: η σιωπή είναι Χριστός, τον οποίο παρουσίασε ο Πανοσιολογιώτατος Πρωτοσύγκελλος μας.

Στο τέλος του εσπερινού κλήρος και λαός αντάλλαξε τον ασπασμό της αγάπης και της συγχωρήσεως με τον Σεβασμιώτατο και τους Κληρικούς, λαμβάνοντας τις ευχές τους.

Τέλος ο Σεβασμιώτατος  ευχαρίστησε τον Πανοσιολογιώτατο για την παρουσία του, την αγάπη του και τον πνευματικό του λόγο, ο οποίος ανοίγει την  Μ. Τεσσαρακοστή.

Ι. Μ. Κυδωνίας

Διαβάστε ακόμα