Παρουσίαση του Υμνογραφικού Τόμου: «Μουσικά Ανθίσματα –Θεοτοκάριον» στην Τρίπολη

Του Ιωάννη Κωνσταντίνου

Σε κλίμα κατάνυξης τελέσθηκε απόψε ο Δ΄ Κατανυκτικός Εσπερινός, στον Μητροπολιτικό Ιερό Ναό Αγίου Βασιλείου Τριπόλεως, χοροστατούντος του Σεβ. Μητροπολίτου Μαντινείας και Κυνουρίας κ. Αλεξάνδρου.

Με το πέρας της Ακολουθίας πραγματοποιήθηκε ομιλία από τον Πρωτοπρεσβύτερο Σωτήριο Αθανασούλια με θέμα το Ιερό Πρόσωπο της Υπεραγίας Θεοτόκου.

Στη συνέχεια έλαβε χώρα η παρουσίαση του Υμνογραφικού Τόμου «Μουσικά Ανθίσματα – Θεοτοκάριον», πόνημα του Πρωτοψάλτη του Ιερού Ναού Αγίου Τρύφωνος Τρίπολης κ. Βασιλείου Κούρου.

Το μουσικό έργο παρουσίασε ο Πρωτοψάλτης και Διευθυντής του Μουσικού Σχολείου Τρίπολης κ. Βασίλειος Μπιστόλας.

Η εκδήλωση πλαισιώθηκε από την απόδοση Καλοφωνικού Ειρμού από τον Άρχοντα Πρωτοψάλτη της ΜτΧΕ κ. Γρηγόριο Νταραβάνογλου.

Πλήθος κόσμου συμμετείχε στον Κατανυκτικό Εσπερινό και την παρουσίαση, συγχαίροντας τον πονήσαντα για το αξιόλογο έργο του.

Ο Υμνογραφικός Τόμος έχει εκδοθεί από τον Νεκ. Δ. Παναγόπουλο. Το προλογίζει ο Άρχων Μουσικοδιδάσκαλος κ. Δημ. Παϊκόπουλος. Είναι 280 σελ., δετός, με μαλακό εξώφυλλο. Θα τον βρείτε στην Αθήνα στο βιβλιοπωλείο του Νεκ. Παναγόπουλου και στην Τρίπολη στο βιβλιοπωλείο “Καρμπόν”.

Διαβάστε ακόμα