Περιοδεία του Μητροπολίτη Χαλκίδος στην Βόρεια Εύβοια

 Το πρωί της Παρασκευής 15 Μαρτίου 2019 ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Χαλκίδος κ. Χρυσόστομος, συνοδευόμενος από τον Πρωτοσύγκελλό του Αρχιμ. Νικόδημο Ευσταθίου και τον Διάκ. Πορφύριο Γερμανό πραγματοποίησε ποιμαντική περιοδεία στην Βόρειο Εύβοια, προκειμένου να επικοινωνήσει με τα μέλη της Τοπικής Εκκλησίας κατά την περίοδο της Αγίας και Μεγάλης Τεσσαρακοστής.

            Η αρχή της ποιμαντικής περιοδείας έγινε από την Πόλη του Μαντουδίου, όπου ο Σεβασμιώτατος επισκέφθηκε το Γενικό Λύκειο και το ΕΠΑ.Λ. Μαντουδίου και μίλησε στους μαθητές και τις μαθήτριες, αναπτύσσοντας ταυτόχρονα γόνιμο και ουσιαστικό διάλογο μαζί τους, ευχαριστώντας παράλληλα τόσο τους Διευθυντές και τους Καθηγητές των Σχολείων, όσο και τον Αρχιερατικό Επίτροπο της Περιφερείας Πρωτοπρεσβ. Ιωάννη Μάρκου, που προετοίμασαν αυτήν την επίσκεψη.

            Ο Σεβασμιώτατος εκόμισε, μάλιστα, ευλογίας ένεκεν, στα παιδιά και την αργυρή λειψανοθήκη με ιερά Λείψανα των Προστατών των Ελληνικών Γραμμάτων και της Παιδείας Τριών Ιεραρχών, η οποία φυλάσσεται στο Παρεκκλήσιο της Ιεράς Μητροπόλεως στη Χαλκίδα.

            Το απόγευμα της ιδίας ημέρας, ο Σεβασμιώτατος και οι συνοδοί του μετέβησαν στην παραλιακή κώμη του Πευκίου, όπου στον πανηγυρίζοντα Ι. Ναό των Αγίων Θεοδώρων, χοροστάτησε και ομίλησε στους Α΄ Χαιρετισμούς και προεξήρχε στην Λιτάνευση της Ιεράς Εικόνος των Αγίων Θεοδώρων και της Παναγίας, ανά τις οδούς της Ενορίας, με την συμμετοχή του Εφημερίου της Ενορίας Πρεσβ. Μιχαήγλ Μιχαήλ, Γουβών Πρεσβ. Χρήστου Βλάχου και Αγριοβοτάνου Πρεσβ. Ευσταθίου Αναγνώστου και πολλών ευσεβών χριστιανών.

            Τό Σάββατο 16 Μαρτίου 2019 το πρωί, οπότε κι πανηγύριζε ο Ιερός Ναός Αγίων Θεοδώρων Αυγαριάς, ο Σεβασμιώτατος λειτούργησε σ᾿ αυτό το μικρό χωριό της Ιστιαίας, μαζί με τον Πρωτοσύγκελλό του Αρχιμ. Νικόδημο Ευσταθίου, τον Ιεροκήρυκα Βορείου Ευβοίας Αρχιμ. Δαμασκηνό Μάκρα, τον Εφημέριο Ροβιών Οικον. Νικόλαο Αναστασίου, τον Εφημέριο Νέας Σινασσού Πρεσβ. Γεώργιο Γρεμενά και τον Διάκ. Πορφύριο Γερμανό και κήρυξε τον θείο λόγο προς τους ευλαβείς πιστούς.

            Την ιερά Υμνωδία διηκόνησε ο κ. Παναγιώτης Αναστασίου, με την συνοδεία και άλλων Ιεροψαλτών της Περιφερείας.

            Αργά το απόγευμα, ο Σεβασμιώτατος και οι συνοδοί του επέστρεψαν στη Χαλκίδα.

I. M. Χαλκίδος

Διαβάστε ακόμα