Πολυαρχιερατικός Εσπερινός για την Πολιούχο Άρτας Αγία Θεοδώρα
12 Μαρτίου 2019 Κοινοποιήστε

Πολυαρχιερατικός Εσπερινός για την Πολιούχο Άρτας Αγία Θεοδώρα

Την Καθαρά Δευτέρα, 11 Μαρτίου 2019, το απόγευμα, στον βυζαντινό Ναό της Οσίας Θεοδώρας στην Άρτα, ετελέσθη πολυαρχιερατικός Εσπερινός επί τη μνήμη της Αγίας.

Χοροστάτησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Διδυμοτείχου, Ορεστιάδος και Σουφλίου κ. Δαμασκηνός, συγχοροστατούντων των Σεβασμιωτάτων Μητροπολιτών πρώην Άρτης κ. Ιγνατίου και Άρτης κ. Καλλινίκου.

Ο επιχώριος Μητροπολίτης κ. Καλλίνικος ευχαρίστησε τον Μητροπολίτη Διδυμοτείχου, για την παρουσία του στην πανήγυρη. Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Διδυμοτείχου, στο Κήρυγμά του, ανεφέρθη στην ενότητα της Άρτας με το Διδυμότειχο, λόγω της Οσίας Θεοδώρας και του Αγίου Ιωάννου του Βατάτζη. Ετόνισε δε, ότι χρειάζεται και στις ημέρες μας ανιδιοτελής θυσία, για να ξεπεράσουμε, όπως η Αγία Θεοδώρα και ο Άγιος Ιωάννης ο Βατάτζης, τον ατομισμό μας και να προσφέρουμε τα πάντα στον Θεό και στον συνάνθρωπο.

Κατά την διάρκεια, αλλά και μετά το πέρας του Εσπερινού, πλήθος Χριστιανών, εξ Άρτης και από άλλα μέρη, προσέρχονται, για να προσκυνήσουν τα Ιερά Λείψανα και τον Τάφο της Οσίας.

Ι. Μ. Άρτης

Εκτύπωση