Στα εγκαίνια της έκθεσης ”Η Ευζωνική Στολή” ο Μητροπολίτης Μάνης

Το απόγευμα της Πέμπτης 14 Μαρτίου 2019, ο Σεβ. Μητροπολίτης Μάνης κ. Χρυσόστομος Γ’, τέλεσε τον Αγιασμό στα εγκαίνια της έκθεσης ”Η Ευζωνική Στολή – Δωρεά Χαΐτογλου”, στο παλαιό Δημαρχείο Αρεόπολης, όπου φιλοξενείται η έκθεση. 

Μέσα από σαράντα έγχρωμες αναπαραστάσεις της ευζωνικής στολής, που δημιούργησε ο ζωγράφος – ενδυματολόγος Ιωάννης Μυλωνάς, παρουσιάζεται η γοητευτική ιστορική διαδρομή της «εθνικής μας φορεσιάς», από το 1821 έως τις ημέρες μας. Επίσης, η έκθεση  περιλαμβάνει στατική παρουσία άοπλων Ευζώνων της Προεδρικής Φρουράς. 

Το παρόν στα εγκαίνια της έκθεσης έδωσαν ο Δήμαρχος Ανατολικής Μάνης κ. Ανδρεάκος, ο Διευθυντής του Στρατιωτικού Γραφείου της Προεδρίας της Δημοκρατίας, Πτέραρχος κ. Πρεζεράκος, ο Γενικός Αστυνομικός Διευθυντής Πελοποννήσου κ. Στεφανόπουλος, ο Διοικητής του 9ου Συντάγματος Πεζικού Καλαμάτας, Συνταγματάρχης κ. Φωτεινάκης, ο Αστυνομικός Διευθυντής Λακωνίας κ. Αξιοτόπουλος, η Διοικητής του 3ου Τάγματος ΚΕΕΜ, Αντισυνταγματάρχης κα Φραγκιάδου, ο Διοικητής του Α.Τ. Αρεόπολης κ. Βασιλάκος, αντιδήμαρχοι και δημοτικοί σύμβουλοι και πλήθος κόσμου.

Αξίζει να αναφερθεί οτι με προτροπή του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου μας κ. Χρυσοστόμου Γ’, πριν την ολοκλήρωση της εκδήλωσης, τηρήθηκε ενός λεπτού σιγή στη μνήμη του προσφάτως πεσόντος την ώρα του καθήκοντος, εύζωνα, Σπύρου Θωμά.

Η έκθεση είναι ενταγμένη στις εκδηλώσεις που διοργανώνει ο Δήμος Ανατολικής Μάνης για την επέτειο της 17ης Μαρτίου 1821 και θα λειτουργεί καθημερινά έως και την Κυριακή 17 Μαρτίου.

ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΤΙ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Ι. Μ. Μάνης

Διαβάστε ακόμα