Υποδοχή της Παναγίας Περπατούσης στο Μελισσοχώρι

Με αισθήματα πνευματικής χαράς και συγκινήσεως πραγματοποιήθηκε το εσπέρας της Παρασκευής 22 Μαρτίου ε.έ., εις τον ενοριακό Ιερό Ναό του Αγίου Γρηγορίου Παλαμά της κωμοπόλεως του Μελισσοχωρίου, η Υποδοχή της Θαυματουργού Εικόνος της Παναγίας της Περπατούσης, η οποία και φυλάσσεται στο φερώνυμο Προσκυνηματικό Ναό της περιοχής του Ηρακλείου Λαγκαδά.

Η υποδοχή του χαριτοβρύτου εικονίσματος πραγματοποιήθηκε έμπροσθεν του πανηγυρίζοντος Ιερού Ναού, από τον Αιδεσιμ. Πρωτοπρ. του Οικουμενικού Θρόνου και Γενικό Αρχιερατικό Επίτροπο της καθ΄ ημάς Ιεράς Μητροπόλεως π. Αναστάσιο Παρούτογλου, παρουσία πλήθος πιστών και ευλαβών προσκυνητών καθώς επίσης και εκπροσώπων της Δημοτικής Αυτοδιοικήσεως και της Τοπικής Κοινότητος.

Ακολούθησε η Ακολουθία της Β΄ Στάσεως των Χαιρετισμών της Υπεραγίας Θεοτόκου, στο τέλος της οποίας ο π. Αναστάσιος ομίλησε επικαίρος περί του προσώπου της Θεοτόκου, σημειώνοντας ότι «η Παναγία μας, ευρίσκεται κοντά στον κάθε άνθρωπο που με Πίστη και με Ευλάβεια επικαλείται το τετιμημένο όνομα Της, πάντα Έτοιμη να συνδράμει και βοηθήσει ως Μητέρα του Θεού και όλων μας», ενώ καταλήγοντας, συνεχάρη τον Ιερατικό Προϊστάμενο του Ιερού Ναού, Πανοσιολ. Αρχιμ. π. Δημήτριο Κουκουλεκίδη, για το σύνολο των εορτίων εκδηλώσεων που διοργανώνει επ΄ ευκαιρία της εορτής του Αγίου Γρηγορίου του Παλαμά, και μετέφερε τις πατρικές ευχές και ευλογίες του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Λαγκαδά, Λητής και Ρεντίνης κ.κ. Ιωάννου, ο οποίος ευρίσκεται εις την Αθήνα λόγω της εις Επίσκοπον Χειροτονία του εψηφισμένου Μητροπολίτου Σισανίου και Σιατίστης κ. Αθανασίου, και σήμερα χοροστάτησε κατά την ακολουθία των Χαιρετισμών εις τον Ιερό Ναό του Αγίου Δημητρίου Αμπελοκήπων.

Η σεπτή εικόνα της Πανάγιας  της Περπατούσης, θα παραμείνει εις τον Ιερό Ναό Αγίου Γρηγορίου Παλαμά, Αρχιεπισκόπου Θεσσαλονίκης Μελισσοχωρίου, έως το εσπέρας της προσεχής Κυριακής 24 Μαρτίου ε.έ., και καθημερινά θα τελούνται οι Ιερές Ακολουθίες σύμφωνα με το ανακοινωθέν πρόγραμμα της πανηγύρεως.

ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΤΙΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

I. M. Λαγκαδά

Διαβάστε ακόμα