Χιλιάδες πιστοί στην συνάντηση των Επιταφίων στα Χανιά

Με θρησκευτική ευλάβεια και μέσα σε συγκινησιακό κλίμα, τελέσθηκε το εσπέρας της πιο πένθιμης ημέρας του έτους, της Μεγάλης Παρασκευής, η Ακολουθία και η Περιφορά του Επιταφίου στην Ιερά Μητρόπολη μας.

Ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας κ.κ. Δαμασκηνός χοροστάτησε στον μεγαλοπρεπή Ιερό Ναό Πέτρου και Παύλου Χανίων όπου διακονεί ο Πρωτ. Ιωάννης Μαστοράκης και ο οποίος ήταν κατάμεστος από πλήθη ευλαβών προσκυνητών.

Στη συνέχεια πραγματοποιήθηκε στην Πλατεία Δικαστηρίων για πρώτη φορά στα χρονικά και καταγράφτηκε ως ιστορικό γεγονός, η συνάντηση έξι Επιταφίων της Μητροπόλεως μας, του Ι.Ν. Αγίου Χαραλάμπους Λενταριανών με τον Πανοσιολογιώτατο Πρωτοσύγκελλο μας Αρχιμ. Δαμασκηνό Λιονάκη ο οποίος είχε και τον συντονισμό της συναντήσεως των Επιταφίων, του Ι.Ν. Αγίου Παντελεήμονος Χαλέπας με τον Πρωτ. Δημήτριο Καταπίδη, του Ι.Ν. Αγίων Αναργύρων Χανίων με τον Πρωτ. Γεώργιο Πατεδάκη, του Ι.Ν. Αγίου Ιωάννου Χανίων με τον Πρεσβ. Αλέξανδρο Ξηρουχάκη και του Ι. Παρεκκλησίου του Αγίου Κοσμά με τον Πρωτ. Ιωάννη Γιακουμάκη.

Το παρών στην Ακολουθία και στην περιφορά του Επιταφίου έδωσαν ο Αντιπεριφερειάρχης Χανίων κ. Απόστολος Βουλγαράκης, ο Δήμαρχος Χανίων κ. Αναστάσιος Βάμβουκας, περιφερειακοί και δημοτικοί σύμβουλοι, υποψήφιοι περιφερειακοί και δημοτικοί σύμβουλοι και πολιτικοί παράγοντες του τόπου μας.

Τον Πατρικό λόγο του Σεβασμιωτάτου Ποιμενάρχου μας προς τους εκατοντάδες πολίτες όλων των ηλικιών, που παρευρέθηκαν κρατώντας φαναράκια και κεριά στα χέρια, ανέγνωσε ο Πρωτοσύγκελλος μας.

ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΤΙΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Ι. Μ. Κυδωνίας


Διαβάστε ακόμα