Ε’ Κατανυκτικός Εσπερινός στον Άγιο Ελευθέριο Πύργου

Βαδίζοντας προς το τέλος της Αγίας και Μεγάλης Τεσσαρακοστής, με αμείωτο ενδιαφέρον συνεχίζονται οι Κατανυκτικοί Εσπερινοί, σύμφωνα με το πρόγραμμα το οποίο έχει καταρτίσει η Ιερά Μητρόπολη Ηλείας στον Πύργο, καθώς επίσης και σε άλλες πόλεις της Θεοσώστου Επαρχίας μας.Χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου μας κ.κ. Γερμανού και την συμμετοχή Ιερέων του Πύργου και της ευρύτερης περιοχής, τελέσθηκε το εσπέρας της Κυριακής 7 Απριλίου έ.έ., ο πέμπτος κατά σειρά Κατανυκτικός Εσπερινός, στον Ιερό Ναό του Αγίου Ελευθερίου Πύργου. 
Ομιλητής ήταν ο Πανοσιολογιότατος Αρχιμανδρίτης π. Βαρνάβας Λαμπρόπουλος, Ιεροκήρυκας της Ιεράς Μητροπόλεως Νικοπόλεως και Πρεβέζης, προσκεκλημένος του Σεπτού μας Ποιμενάρχου και του Παραρτήματος της Ένωσης Θεολόγων (Π.Ε.Θ.) Ηλείας, ο οποίος μέσα από την πλούσια Θεολογική αλλά και Πατερική του κατάρτιση, καθώς επίσης την αμεσότητα και γλαφυρότητα του λόγου του, ανέπτυξε θαυμάσια το θέμα: «Γνήσια και Νόθος Μετάνοια». 

Αξίζει να σημειωθεί η αθρόα προσέλευση Χριστιανών εκ της Ενορίας αλλά και κατοίκων του Πύργου, οι οποίοι με ιδιαίτερη κατάνυξη και περισυλλογή παρακολούθησαν την Ιερή αυτή ακολουθία και την ενδιαφέρουσα ομιλία του εκλεκτού ομιλητού. Μετά το πέρας του Κατανυκτικού Εσπερινού, ο Εφημέριος του Ιερού Ναού π. Γρηγόριος Πάπαρης και τα μέλη του Εκκλησιαστικού Συμβουλίου, παρέθεσαν μικρή δεξίωση στο Ενοριακό κέντρο του Ναού. 

Ο έκτος κατά σειρά και τελευταίος Κατανυκτικός Εσπερινός, θα τελεσθεί την προσεχή Κυριακή 14 Απριλίου και ώρα 5:00 μ.μ. στον Ιερό Ναό Αγίας Τριάδος Πύργου, χοροστατούντος του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Ωλένης κ.κ. Αθανασίου, με ομιλητή τον Πανοσιολογιότατο Αρχιμανδρίτη π. Δαμασκηνό Πετράκο, Ιεροκήρυκα της Ιεράς Μητροπόλεως.

Πρεσβ. Νικόλαος  Κατσηδήμας

Διαβάστε ακόμα