Εγκαίνια Πολυχώρου Δημιουργικής Απασχόλησης παιδιών στην Ι. Μ. Δημητριάδος

Τα εγκαίνια ενός νέου, υπερσύγχρονου πολυχώρου Δημιουργικής Απασχόλησης παιδιών, με την ονομασία «Ο μικρός Παράδεισος», πραγματοποιήθηκαν την Κυριακή 14/4, στον Ιερό Ναό Αναλήψεως του Χριστού Βόλου, από τον Σεβ. Ποιμενάρχη μας κ. Ιγνάτιο. Ο νέος Πολυχώρος στεγάζεται στο κτίριο του πρώην Εκκλησιαστικού μας Λυκείου, όπισθεν του Ιερού Ναού.

Η εκδήλωση ξεκίνησε με τον Αγιασμό Εγκαινίων του Πολυχώρου από τον Σεβ. Μητροπολίτη μας κ. Ιγνάτιο. Ακολούθησε Χαιρετισμός από τον Προϊστάμενο του Ναού, Αρχιμ. Δαμασκηνό Κιαμέτη, ο οποίος αναφέρθηκε διεξοδικά στην σταδιακή αναμόρφωση του κτιρίου του πρώην Εκκλησιαστικού Λυκείου, το οποίο, μετά την ολοκλήρωση του ιστορικού βίου του, στεγάζει, πλέον, εκλεκτές δράσεις της Τοπικής μας Εκκλησίας, όπως η Σχολή Βυζ. Μουσικής της Ιεράς Μητροπόλεως Δημητριάδος, η αίθουσα «Αρχονταρίκι», αίθουσες λειτουργίας των κατηχητικών σχολείων και της Σχολής γονέων της ενορίας Αναλήψεως κ. άλ. Ο π. Δαμασκηνός αναφέρθηκε ιδιαίτερα στην ποιμαντική μέριμνα των παιδιών προσχολικής ηλικίας, αλλά και όλων των τάξεων Γυμνασίου και Λυκείου της ενορίας, στο πλαίσιο της οποίας ο νέος αυτός και εξαιρετικά διαμορφωμένος πολυχώρος θα αποκτήσει κεντρική θέση. Ο νέος νεανικός Πολυχώρος διαθέτει μικρό Παρεκκλήσιο το Αγίου Ανδρέου, παιδικό κινηματογράφο, παιδότοπο, παιδική βιβλιοθήκη και παιχνίδια. Εξήρε την καθοριστική συμβολή της Αρχιτέκτονος κ. Βασιλείας Κοντομέρκου στην υλοποίηση του οράματός του, ενώ με συγκίνηση ευχαρίστησε τον Μεγάλο Δωρητή του έργου, κ. Αθανάσιο Μαρτίνο, ο οποίος, πέραν αυτού του έργου, χρηματοδότησε την ανέγερση των Εκπαιδευτηρίων της Τοπικής μας Εκκλησίας και αργότερα, του Ιερού Ναού Αγίου Λαζάρου, του νέου Διαδημοτικού Κοιμητηρίου Βόλου.

Ακολούθησε απολογιστική παρουσίαση από την επιβλέπουσα αρχιτέκτονακ. Βασιλεία Κοντομέρκου.

Τον τελικό λόγο στην εκδήλωση είχε ο Σεβ. Ποιμενάρχης μας κ. Ιγνάτιος, ο οποίος επαίνεσε τον π. Δαμασκηνό για το εξαιρετικό αυτό έργο, που, όπως τόνισε,«είναι καρπός της αγάπης και της εμπιστοσύνης του προς το πρόσωπό του». Ο Σεβασμιώτατος μίλησε με ευγνωμοσύνη για τον Μεγάλο Ευεργέτης της Τοπικής μας Εκκλησίας κ. Αθανάσιο Μαρτίνο, ο οποίος χρηματοδότησε και αυτό το σπουδαίο έργο και επαίνεσε την προσφορά του σε πανελλήνιο επίπεδο, σε έργα κοινωνικής προσφοράς. Εξήρε δε την ευεργετική του διάθεση, την οποία εκφράζει με ταπείνωση και ζηλευτή διακριτικότητα. Τέλος, εκφράζοντας την ευγνωμοσύνη της Τοπικής μας για την πολυσήμαντη προσφορά του, απένειμε στον κ. Μαρτίνο την Ανώτατη Τιμητική Διάκριση της Ιεράς Μητροπόλεως Δημητριάδος, τον Χρυσό Σταυρό μετά Διπλώματος, ευχόμενος το παράδειγμά του να βρει μιμητές. Ο Ευεργέτης ευχαρίστησε με συγκίνηση για την μεγάλη τιμή και ευχήθηκε την ευόδωση των στόχων και αυτού του έργου.  

Ακολούθησαν τα εγκαίνια του Πολυχώρου από τον Σεβασμιώτατο και τον κ. Μαρτίνο και η ξενάγηση των επισήμων.

Την εκδήλωση, στην οποία παρέστησαν η Υφυπουργός Εσωτερικών, Δημόσιας Διοίκησης & Αποκέντρωσης κ. Μαρίνα Χρυσοβελώνη, εκπρόσωποι των Αρχών και πλήθος κόσμου, παρουσίασε ο Πρωτ. Δημήτριος Κατούνης.

Ι. Μ. Δημητριάδος

Διαβάστε ακόμα