Ενθρονίστηκε ο νέος Μητροπολίτης Γλυφάδας Αντώνιος

Του Επαμεινώνδα Μανδρώνη

Με ιδιαίτερη λαμπρότητα και την πρέπουσα εκκλησιαστική τάξη πραγματοποιήθηκε σήμερα το απόγευμα, Τρίτη 16 Απριλίου 2019, η ενθρόνιση του νέου Μητροπολίτη Γλυφάδας, Βούλας, Βουλιαγμένης και Βάρης κ. Αντωνίου.

Το νέο Μητροπολίτη υποδέχθηκαν στο αύλιο χώρο του Μητροπολιτικού Ιερού Ναού Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης Γλυφάδας, ο Θεοφιλ. Επίσκοπος Ανδρούσης κ. Κωνστάντιος, ο Πρωτοσύγκελλος της Μητροπόλεως Πανοσιολ. Αρχιμ. Αλέξιος Ψωίνος, εκπρόσωποι των τοπικών αρχών και φορέων, καθώς και πλήθος πιστών.

Εν πομπή ο Μητροπολίτης κ. Αντώνιος κατευθύνθηκε στον Μητροπολιτικό Ιερό Ναό, όπου τον υποδέχθηκαν ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμος και πλειάδα Αρχιερέων. Ακολούθησε η τελετή της Ενθρονίσεως στην οποία αναγνώσθηκαν το Πρωτόκολλο Εκλογής, αλλά και το Προεδρικό Διάταγμα αναγνωρίσεως και καταστάσεως του νέου Μητροπολίτη.

Στον ενθρονιστήριο λόγο του ο Μητροπολίτης κ. Αντώνιος διαβεβαίωσε το ποίμνιό του ότι θα διάγει την Αρχιερατική του Διακονία με ταπείνωση, χωρίς διάκριση και με αγάπη προς τους πάντες, προς δόξαν Θεού και της Εκκλησίας.

Η Συντακτική Ομάδα του Arxon.gr εύχεται στο νέο Μητροπολίτη Γλυφάδας κ. Αντώνιο τα έτη του να είναι πολλά με υγεία, δύναμη και κάθε καλό από Θεού στην πορεία της Αρχιερατικής του Διακονίας.

Φωτο: Χρήστος Μπόνης

Διαβάστε ακόμα