Επίσκεψη μαθητών στον Μητροπολίτη Χαλκίδος

Την Παρασκευή 19 Απριλίου 2019, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Χαλκίδος κ. Χρυσόστομος υποδέχθηκε στο Επισκοπείο μαθητές του 9ου και 22ου Δημοτικού Σχολείου, οι οποίοι του έψαλλαν παραδοσιακά κάλαντα των εορτών του Λαζάρου και των Βαΐων.

Αμέσως μετά μετέβη, μετά από πρόσκληση της Διευθύντριας κ. Άννας Καραμπατσώλη και του Συλλόγου Καθηγητών, στο Γυμνάσιο Ερετρίας, όπου και μίλησε στα παιδιά του Σχολείου, με αφορμή την οργάνωση θεματικής εβδομάδας, αναπτύσσοντας το θέμα «Η έννοια της δικαιοσύνης και η σύνδεσή της με την πραγματική ευτυχία» με έναυσμα τον 4ο (Μακάριοι οι πεινώντες και διψώντες την δικαιοσύνην…) και του 8ου (Μακάριοι οι δεδιωγμένοι ένεκεν δικαιοσύνης…) Μακαρισμούς.

Μετά την ομιλία και τον διάλογο που ακολούθησε, ο  Σεβασμιώτατος ευχαρίστησε ιδιαιτέρως για την πρόσκληση που του απηύθυνε η σχολική κοινότητα και διένειμε σε όλους αναμνηστικές ευλογίες, ενώ είχε εγκάρδια επικοινωνία με όλους, διδάσκοντες και διδασκομένους.

Λίγο πριν αναχωρήσει για τη Χαλκίδα, ο Σεβασμιώτατος επισκέφθηκε τους τροφίμους και τους εργαζομένους του Οικοτροφείου Ψυχοκοινωνικής Αποκατάστασης (Ε.Π.Α.Ψ.Υ.) Ερετρίας, με τους οποίους είχε επικοινωνία και ενημέρωση γύρω από τις δράσεις και ανάγκες του Οικοτροφείου και αντάλλαξαν ευχές εν όψει της Αναστάσεως.

Ι. Μ. Χαλκίδος

Διαβάστε ακόμα
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin