Εξόδιος Ακολουθία μοναχής στην Ι. Μ. Μεταμορφώσεως του Σωτήρος Χορτιάτη

Μέσα σε φορτισμένο κλίμα τελέσθηκε την Τετάρτη 3 Απριλίου 2019 στο καθολικό της Ιεράς Μονής Μεταμορφώσεως του Σωτήρος Χορτιάτη η εξόδιος ακολουθία της μακαριστής μοναχής Μαριάμ, μια εκ των παλαιοτέρων αδελφών της Ιεράς Μονής, καθώς εγκαταβίωσε σε αυτήν επί 38 ολόκληρα χρόνια.

Την εξόδιο ακολουθία τέλεσε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως κ. Βαρνάβας, ο οποίος στον συγκινητικό επικήδειο λόγο του αναφέρθηκε στο πρόσωπο της μακαριστής αδελφής, στο φιλακόλουθο, εργατικό και άοκνο πνεύμα της και στην ευρύτερη διακονία και προσφορά της στην Ιερά Μονή.

Η μοναχή Μαριάμ (κατά κόσμον Σοφία) Τεξακαλίδου γεννήθηκε το έτος 1927 στον Άνω Θόλο Δράμας. Αφού γηροκόμησε τους γονείς της έως τον θάνατό τους, εισήλθε στην Ιερά Μονή Μεταμορφώσεως του Σωτήρος Χορτιάτη το έτος 1981, όπου έλαβε την ευχή της ρασοφορίας με το όνομα Σωσάννα. Εκάρη μεγαλόσχημη μοναχή με το όνομα Μαριάμ το έτος 1984 από τον μακαριστό Μητροπολίτη Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως Διονύσιο. Υπήρξε κατά σάρκαν αδελφή της μοναχής Νεκταρίας, αδελφή και αυτή της Ιεράς Μονής, η οποία απεδήμησε εις Κύριον το έτος 1999. Η μοναχή Μαριάμ εκοιμήθη, έπειτα από πολύχρονη ασθένεια, την Τρίτη 2 Απριλίου 2019 σε ηλικία 92 ετών.

I. M. Νεαπόλεως

Διαβάστε ακόμα