Η Ακολουθία του Νυμφίου στην Ι. Μ. Χαλκίδος

Όπως συνηθίζει κάθε χρόνο, έτσι και φέτος, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Χαλκίδος κ. Χρυσόστομος, έχει προγραμματίσει μέσα στα πρώτα βράδια της Μεγάλης Εβδομάδος, κατά τις Ακολουθίες του Νυμφίου, να επισκεφθεί, συν Θεώ, και Ενορίες χωρίων της υπαίθρου, προκειμένου να χοροστατήσει στις ιερές ακολουθίες και να κηρύξει τον θείο λόγο προς τους χριστιανούς του.

Το απόγευμα της Μεγάλης Δευτέρας 23 Απριλίου 2019, ο Σεβασμιώτατος, συνοδευόμενος από τον Αρχιμ. Μεθόδιο Φουντούλη-Εφημέριο του Ι. Προσκυνήματος Παναγίας Φανερωμένης Ν. Αρτάκης και τους Διακ. Νικόλαο Πριμηκύριο και Ευγένιο Τσάλλα, χοροστάτησε κατά την Ακολουθία του Νυμφίου (Όρθρος Μ. Τρίτης) στον Ιερό Ναό Αγίας Παρασκευής Μακρυκάπας Μεσσαπίων, παρόντος και του Δημάρχου Διρφύων – Μεσσαπίων κ. Γεωργίου Ψαθά.

Ο Σεβασμιώτατος κήρυξε τον θείο λόγο προς τους πιστούς, αναπτύσσοντας την διαχρονικότητα της παραβολής των δέκα παρθένων, η οποία ωθεί κάθε πιστό στην υπαντάση του Νυμφίου δια της εργώδους εξασκήσεως των αρετών.

Το ιερό αναλόγιο διηκόνησε, μαζί με τον ιεροψάλτη της Ενορίας, ο καλλικέλαδος Πρωτ. Αθανάσιος Καμαριώτης, αδελφός του Εφημερίου της Ενορίας Πρωτ. Κωνσταντίνου Καμαριώτη και η ιερά Ακολουθία μεταδόθηκε σε απευθείας σύνδεση από τον Ραδιοφωνικό Σταθμό της Ιεράς Μητροπόλεως Χαλκίδος στους 97,7 fm.

I. Μ. Χαλκίδος

Διαβάστε ακόμα