Η Λάρισα υποδέχθηκε λείψανο της Αγίας Αικατερίνης

Παρουσία του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Λαρίσης και Τυρνάβου κ. Ιερώνυμου, της πολιτειακής ηγεσίας της Λάρισας, αλλά και πλήθος κόσμου πραγματοποιήθηκε σήμερα το απόγευμα η υποδοχή του Ιερού Λειψάνου της Αγίας Αικατερίνης στον πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό του Αγίου Γεωργίου Λαρίσης.

Μέσα σε κλίμα κατάνυξης, ο ιερός κλήρος και οι ευσεβείς Χριστιανοί υποδέχτηκαν το Ιερό Λείψανο το οποίο μετέφερε από την γειτονική πόλη της Κατερίνης, προς αγιασμό και ευλογία ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος κ. Γεώργιος και θα παραμείνει στο Ναό ως και την Κυριακή 5 Μαϊου.

Στην προσλαλιά του ο σεπτός μας Ποιμενάρχης αρχικά ευχαρίστησε τον Μητροπολίτη κ. Γεώργιο για την μεγάλη ευλογία να προσκομίσει στην πόλη μας τον πολύτιμο αυτό θησαυρό, καθώς και τον Πρωτοσύγκελλο της Μητροπόλεως Κίτρους π. Βαρνάβα Λεοντιάδη, στο ναό του οποίου φυλάσσεται το λείψανο της Αγίας Αικατερίνης, ενώ συνεχάρη τον δραστήριο προϊστάμενο της ενορίας του Μεγαλομάρτυρος Αγίου Γεωργίου π. Νικηφόρο Κοντογιάννη για το πολύπλευρο ποιμαντικό και φιλανθρωπικό έργο που επιτελεί.

Ι. Μ. Λαρίσης

Διαβάστε ακόμα