Η Πρώτη Ανάσταση στην Σπάρτη

‘’Ἀνάστα, ὁ Θεός, κρῖνον τὴν γῆν, ὅτι σὺ κατακληρονομήσεις ἐν πᾶσι τοῖς ἔθνεσι’’

Το Μεγάλο Σάββατο η Εκκλησία μας τιμά την κάθοδο του Ιησού στον Άδη και στους Ιερούς Ναούς τελείται το πρωί η λεγόμενη «Πρώτη Ανάσταση», δηλαδή το προανάκρουσμα της Αναστάσεως και της προσμονής της λυτρώσεως όλης της κτίσης από την φθορά και τον θάνατο.

Στον Ι.Ν Οσίου Νίκωνος Σπάρτης, προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη μας κ. Ευσταθίου, τελέσθηκε ο Εσπερινός της Αναστάσεως και στη συνέχεια η Λειτουργία του Μεγάλου Βασιλείου.

Ο σεπτός Ποιμενάρχης έρανε με δαφνόφυλλα τους ευλαβείς πιστούς, που είχαν κατακλύσει το Ναό, ενώ την ίδια ώρα εκκωφαντικοί ήταν οι κρότοι από τα στασίδια, οι οποίοι συμβολίζουν την καθαίρεση του Άδη και την συντριβή των πυλών του.

Με την ολοκλήρωση της Θείας Λειτουργίας, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας εξέφρασε τη χαρά του για την παρουσία πλήθους πιστών και ιδιαίτερα νέων και παιδιών. Επίσης μίλησε για το Μυστήριο της Θείας Ευχαριστίας, που θα πρέπει να γίνεται τακτικά και ενσυνείδητα. Ολοκληρώνοντας ευχήθηκε η Ανάσταση του Κυρίου ημών Ιησού Χριστού να φέρει στις ζωές όλων των χριστιανών χαρά, ειρήνη και αγάπη.

Ι. Μ. Σπάρτης

Διαβάστε ακόμα