Κυριακή της Βαϊφόρου στην Ιερά Μητρόπολη Καρυστίας

Με  ιδιαίτερη  λαμπρότητα  και μεγαλοπρέπεια εορτάστηκε  η  Κυριακή  της Βαϊφόρου και Θριαμβευτικής Εισόδου του Χριστού εις την Ιερουσαλήμ  την  21η  Απριλίου 2019   στον   Ιερό  Ναό  της  Αγίας Παρασκευής  στο  Βέλος  Αλιβερίου   όπου τελέσθηκε η  Ακολουθία  του Όρθρου και εν συνεχεία  η  Αρχιερατική Θεία Λειτουργία  στην  οποία  προεξήρχε  ο Σεβασμιώτατος  Μητροπολίτης  Καρυστίας και  Σκύρου  κ.  Σεραφείμ  πλαισιούμενος από  τον  Πρωτοσύγκελλο  Πανοσ  Αρχιμ Νικόδημο  Πόγκα  τον  Πρεσβύτερο Ίγορ Ιωάννη Ζιρόγιεβιτς τον νέο  εφημέριο της ενορίας Πρεσβύτερο Γεώργιο Χαρίση    των Διακόνων  Στυλιανού  Πεταχτή και  Αντωνίου Αγγελόπουλου.

Τον Θείο Λόγο κήρυξε ο Σεβασμιώτατος κ. Σεραφείμ ο οποίος  αναφέρθηκε στην μεγάλη σημασία της δεσποτικής εορτής της Κυριακής των Βαΐων στον οποίο και αναφέρθηκε  και ανέλυσε την φράση θρίαμβος ξεκινώντας απο την υποδοχή του Ιησού Χριστού στην αγία πόλη  έως την θριαμβευτική ημέρα της λαμπρής αναστάσεως του με πολλά πνευματικά και ελπιδοφόρα μηνύμα τα οποία  ανέπτυξε στους πιστούς  με τον  Χριστό ο οποίος  καθήμενος επί του όνου εισήλθε με πραότητα  θριαμβευτικά  στην αγία πόλη με την υποδοχή του λαού να αναφωνούν το Ωσανά εν τοις Υψίστοις όπως  τον περιγράφουν οι ευαγγελιστές αλλά ποιό ήταν το νόημα? διότι ο Ιησούς δεν απέβλεπε σε κάποιο νόημα αλλά θα δώσει ένα αγώνα εναντίον της αμαρτίας του διαβόλου και του θανάτου και θα φανεί ότι νικείται γιατί πεθαίνει επάνω στο σταυρό και ενταφιάζεται όμως την Κυριακή της Αναστάσεως θα κάνει τον θρίαμβο έτσι βεβαίως για την νίκη με την κίνηση αυτή νίκησε τον θάνατο, τελειώνοντας το κήρυγμα ο Σεβασμιώτατος ευχήθηκε  να προσδοκούμε της βασιλείας των Ουρανών και η ζωή μας να είναι ένας θρίαμβος κόντα στον Ιησού Χριστό και μία πνοή που θα νικήσουμε την αμαρτία τον διάβολο και τον θάνατο.

Να  αναφερθεί  ότι  στην Θεία Λειτουργία παρέστη ο  Δήμαρχος Αλιβερίου – Κύμης κ. Αθανάσιος Μπουραντάς οι Αντιδήμαρχοι κύριοι Γεώργιος Μπόκαρης  Αλέξανδρος Θεοδώρου Γεώργιος Κότσαρης  και ο Πρόεδρος Τοπικής Κοινότητος Βέλους κ. Άγγελος Μπόκαρης.

Μετά  το  πέρας  της  Θείας  Λειτουργίας  ο Σεβασμιώτατος  κ. Σεραφείμ  ευλόγησε δια της ειδικής ευχής  τα  βάϊα  εν συνεχεία ανακοίνωσε στους  πιστούς για την  τοποθέτηση του νέου  εφημέριου  τους  του πατρός  Γεωργίου Χαρίση  στην  ενορία  του  Βέλους    του οποίου και ευχήθηκε καλή στερέωση την οποίαν ευχή την  δίνουν εις τον ιερέα στα χωριά της Κυνουρίας  τόπου καταγωγής του Σεβασμιώτατου ακόμη ευχηθείς δε για τον πατέρα Γεώργιο να είναι στερεωμένος  πολύκαρπος  και πεφυτευμένος στον οίκο του θεού επίσης στους πιστούς ευχηθείς ο Σεβασμιώτατος καλή πρόοδο πνευματική και αμοιβαία εκτίμηση η οποία θα φέρει θαυμαστά αποτελέσματα.

Τέλος  να  σημειωθεί  ότι  πλήθος  πιστών έσπευσαν  στον  Ιερό  Ναό  κατα  την  Θεία Λειτουργία   για  να  τιμήσουν  την λαμπρή εορτή   και  να  λάβουν  το  αντίδωρο απο τον  π. Γεώργιο  και  τα ευλογημένα  βάγια   απο  τον  Σεβασμιώτατο  και  ταυτόχρονα  να ευχηθούν   στον  νέο   εφημέριο τους ο    οποίος  θα  καλύψει  τις  λειτουργικές ανάγκες  της  ενορίας  τους επίσης συμμετείχαν η αδελφότης εκ ιεράς Μονής Τιμίου Προδρόμου Καρυών Αχλαδερής.

Εις το αναλόγιο απέδωσαν του ύμνους ο Ιεροψάλτης του Ιερού Ναού κ. Ιωάννης Χατζής μαζί με τον κ. Δημήτριο Πετρογιάννη  Ιεροψάλτη Ιερού Ναού Αγίου Νικολάου Ερέτριας.

Φωτογραφίες Δημήτριος Πετρογιάννης

Διαβάστε ακόμα