Λαγκαδά: “Με συντριβή και μετάνοια να ζητήσουμε το έλεος του Χριστού”

Το πρωί της Μεγάλης Πέμπτης, 25 Απριλίου 2019, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Λαγκαδά, Λητής και Ρεντίνης κ.κ. Ιωάννης χοροστάτησε κατά την Ακολουθία του Εσπερινού και προεξήρχε της Αρχιερατικής Θείας Λειτουργίας του Μεγάλου Βασιλείου εις τον παλαιό Ιερό Ναό του Αγίου Νικολάου της κωμοπόλεως Λαγυνών.

Στην ομιλία του προς το παριστάμενο εκκλησίασμα, το οποίο προσήλθε με υποδειγματική τάξη και κατάνυξη, που χαρακτηρίζει την σημερινή ημέρα της παραδόσεως του Μυστικού Δείπνου, ώστε να μεταλάβει των Αχράντων Μυστήριων, ο Σεβασμιώτατος ανεφέρθη εκτενώς στις προϋποθέσεις της συμβατότητος μας με τον Κύριο ημών Ιησού Χριστό, ο Οποίος για να μας θεραπεύσει έρχεται και μας δίδει το ίδιο Του το Σώμα και το Αίμα, ώστε να μπορούμε να ενωθούμε και να γίνουμε ένα μαζί Του, παραμένοντας άφθαρτοι και αιώνιοι, αφού ως Σώμα Χριστού θα ζούμε στην Καινή Κτίση.

Όπως χαρακτηριστικώς τόνισε σε άλλο σημείο της ομιλίας του «ένα δώρο θέλει από εμάς ο Κύριος, τη μετανοούσα καρδία μας, η οποία μας καθιστά δεκτούς στο Τραπέζι. Δυστυχώς, όμως, εμείς στην καθημερινότητα μας επιδεικνύουμε κοσμικό φρόνημα και όταν η έννοια της αρετής αποτελεί σκοπό αυτοπροβολής, τότε δυστυχώς χωρίζει τον Θεό από τον άνθρωπο και τον καθιστά υποχείριο του εγωισμού και του πάθους του. Ο Μυστικός Δείπνος που ετοιμάζει και προσφέρει ο Κύριος μας, είναι το τραπέζι της Αθανασίας. Αυτό θα πρέπει να βιώνουμε και μέσα από αυτό θα μπορούμε να κρατιόμαστε στην ζωή και να συζούμε μαζί Του».

Συνεχίζοντας τον λόγο του ο Σεβασμιώτατος επεσήμανε ότι «ή καλύτερη, επιλογή είναι να πλησιάσουμε και να γνωρίσουμε τον Κύριο, νιώθοντας την Αγάπη Του και βαδίζοντας κοντά Του. Η Υπακοή, επομένως, του Κυρίου στο θέλημα του Θεού Πατρός ανοίγει το δρόμο και για τη δίκη μας υπακοή στο αιώνιο θέλημα Του για τη σωτηρία μας», για να καταλήξει λέγοντας ότι «θα πρέπει να σταθούμε δίπλα στον Κύριον ημών Ιησούν Χριστόν, την ώρα που Τον έχουν εγκαταλείψει όλοι και την σημερινή ημέρα να τη βιώσουμε σαν την ημέρα εκείνη που μας φέρνει κοντά στο εκούσιο Πάθος του Κυρίου, για να συσταυρωθούμε μαζί Του και με συντριβή και μετάνοια να ζητήσουμε το έλεος Του.

Το εσπέρας της Μεγάλης Τετάρτης, 24ης Απριλίου 2019, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Λαγκαδά, Λητής και Ρεντίνης κ.κ. Ιωάννης, πλαισιούμενος από Ιερείς της καθ΄ ημάς Μητροπόλεως, ετέλεσε το Μυστήριο του Ιερού Ευχελαίου εις τον ενοριακό Ιερό Ναό του Αγίου Γρηγορίου Παλαμά-Μελισσοχωρίου και εν συνεχείᾳ χοροστάτησε κατά την Ακολουθία του Νιπτήρος (Όρθρος Μεγάλης Πέμπτης ) εις τον Ιερό Ναό των Αγίων Γεωργίου του Τροπαιοφόρου και Δημητρίου του Μυροβλύτου της ιδίας κωμοπόλεως ομιλώντας καταλλήλως προς τους παρισταμένους πιστούς.

ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΤΙΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Διαβάστε ακόμα