Μοναχικές Κουρές στο Ι. ΗσυχαστήριοΤιμίου Σταυρού Μαψού Κορινθίας

Στο Ι. Ησυχαστήριο  Τιμίου Σταυρού Μαψού λειτούργησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας κ. Διονύσιος μετά του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Κεγχρεών κ. Αγαπίου το πρωί του Σάββατου, 13 Απριλίου 2019, όπου και ετέλεσαν την Κουρά εις Μεγαλόσχημον Μοναχήν της Ρασοφόρου αδελφής Θεοτίμης, πτυχιούχου της Παιδαγωγικής Ακαδημίας Κύπρου,και την Ρασοφορία της δόκιμης μοναχής Σοφίας Δαμανάκη, φοιτήτριας του τμήματος Κοινωνικής Θεολογίας της Θεολογικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών, λαβούσης το όνομα Δάμαρις Μοναχή, προς τιμήν του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου μας.

Ο σεπτός Ποιμενάρχης μας προς τις αδελφές τόνισε ότι, όλα όσα συμβαίνουν σήμερα στον κόσμο είναι εξαιτίας της αποστασίας του ανθρώπου από τον Θεό, καθώς «Νους αποστάς εκ Θεού ή κτηνώδης ή δαιμονιώδης» γίνεται, ενώ ο άνθρωπος ο οποίος μετέχει στο Σώμα (Εκκλησία) και στο Πνεύμα (Ευαγγελικές εντολές) του Κυρίου μας γίνεται άνθρωπος των αρετών και κατά χάριν θεός. Παράλληλα αναφέρθηκε στο πρόσωπο της Υπεραγίας Θεοτόκου, ενώ κάλεσε τις νεόκουρες αδελφές του Ι. Ησυχαστηρίου να επιδείξουν ένθεο ζήλο στην πορεία που επέλεξαν δια της αφιερώσεως τους στο Μοναστήρι.

Μετά το πέρας της Θ. Λειτουργίας οι άγιοι Αρχιερείς μετέβησαν στον Ι. Ναό Υπαπαντής του Κυρίου στα Ροζενά, όπου και τέλεσαν την Εξόδιο Ακολουθία του μακαριστού Ιερέως π. Παναγιώτη Μεντζελίδη μετά πλειάδος Ιερέων, ένθα ομίλησε καταλλήλως δια τον μεταστάντα ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας κ. Διονύσιος.  

Ο αοίδιμος π. Παναγιώτης Μεντζελίδης, Πρωτοπρεσβύτερος, γεννήθηκε το 1931 στο Ζάχολη Κορινθίας, υπήρξε έγγαμος Ιερεύς. Χειροτονήθηκε από τον μακαριστό Μητροπολίτη Κορίνθου κυρό Παντελεήμονα Διάκονος τον Ιούλιο του 1982 και τον Αύγουστο του ίδιου έτους Πρεσβύτερος και έκτοτε υπηρέτησε ως Εφημέριος του Ι. Ναού Αγίου Παντελεήμονος στην περιοχή Μαύρα Λιθάρια, στην Ενορία του Στομίου και στην Ενορία της Ζάχολης, αναλώνοντας «εαυτόν» υπέρ της δόξης του Θεού και της διακονίας του ποιμνίου των Ενοριών του. Υπήρξε αγαθός και ταπεινός «Λευΐτης».

Είη αυτού η μνήμη αιωνία!   

Ι. Μ. Κορίνθου

Διαβάστε ακόμα