Νέα Ενορία στην πόλη της Κατερίνης

Μια νέα Ενορία δημιουργείται στην Κατερίνη και συγκεκριμένα στην περιοχή του πρώην Καπνικού Σταθμού.

          Με τον τρόπο αυτό ικανοποιείται ένα πάγιο όσο και χρόνιο αίτημα των κατοίκων της περιοχής που περιλαμβάνει και συγκρότημα Εργατικών Κατοικιών, οι οποίοι μέχρι σήμερα έπρεπε να εκκλησιάζονται σε πλησιόχωρες Ενορίες, διανύοντας μεγάλες αποστάσεις.

          Ήδη με τη συνδρομή των Υπηρεσιών του Δήμου Κατερίνης ολοκληρώνονται πολεοδομικές και άλλες διαδικασίες, ενώ εκπονούνται και τα αρχιτεκτονικά σχέδια ανέγερσης της νέας εκκλησίας, η οποία θα ανεγερθεί σε οικόπεδο χαρακτηρισμένο ως χώρος ανέγερσης Ιερού Ναού.

          Με γνώμονα την άμεση λειτουργία της Ενορίας και την εξυπηρέτηση των λειτουργικών αναγκών των πιστών ενόψει του Πάσχα, οι ιερές ακολουθίες τελούνται προσωρινά στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων του παρακείμενου 11ου Δημοτικού Σχολείου, με απόφαση της αρμόδιας Σχολικής Επιτροπής.

          Έτσι, λοιπόν, τη Μ. Τετάρτη 24 Απριλίου άρχισε η τέλεση των ιερών ακολουθιών με Αγιασμό, που τελέστηκε από τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος κ. Γεώργιο, με την παρουσία του Δημάρχου Κατερίνης Σάββα Χιονίδη και τη συμμετοχή εκατοντάδων πιστών, που με την παρουσία τους επικρότησαν την ποιμαντική και λειτουργική αυτή πρωτοβουλία.

          Στην προσφώνησή του ο Σεβασμιώτατος κ. Γεώργιος τόνισε τη σημασία της δημιουργίας μιας νέας εκκλησιαστικής κοινότητας, επισημαίνοντας τα ευεργετικά αποτελέσματα που θα προκύψουν στο μέλλον από το λατρευτικό, κατηχητικό και κοινωνικό έργο της νέας Ενορίας.

          Μετά τον Αγιασμό, τελέστηκε το Μυστήριο του Ευχελαίου. Κατά τις προσεχείς ημέρες θα τελεστούν όλες οι προβλεπόμενες ακολουθίες των Αγίων αυτών ημερών.

          Τέλος, να σημειωθεί ότι η λειτουργική εξυπηρέτηση της νέας Ενορίας καθώς και η επικείμενη ανέγερση του νέου Ιερού Ναού έχουν ανατεθεί στον Πρωτοπρ. Μιχαήλ Μπατσαρά, ενώ έχει ήδη συγκροτηθεί η πρώτη Εκκλησιαστική Επιτροπή.

Ι. Μ. Κίτρους

Διαβάστε ακόμα