Ο Ακάθιστος Ύμνος στον Μητροπολιτικό Ναό Σπάρτης

Σε κατανυκτικό κλίμα τελέσθηκε το απόγευμα της Παρασκευής 12 Απριλίου 2019, στον Μητροπολιτικό Ναό Ευαγγελιστρίας, η ακολουθία του Ακάθιστου Ύμνου προς την Υπεραγία Θεοτόκο χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη μας κ. Ευσταθίου.

Ο σεπτός Ποιμενάρχης μας, με την ολοκλήρωση της εσπερινής λατρευτικής σύναξης, αναφέρθηκε στο αριστούργημα της βυζαντινής υμνογραφίας, τον Ακάθιστο Ύμνο, ο οποίος εψάλη για πρώτη φορά το 626 μ.Χ στην Παναγία των Βλαχερνών προς τιμήν της Μεγαλόχαρης,  όταν θαυματουργικά σώθηκε η Πόλη από την πολιορκία των Αβάρων.

Ο Σεβασμιώτατος επισήμανε ότι στις μέρες μας, σε μία εποχή σύγχυσης και αποπροσανατολισμού, μόνο η βαθιά πίστη στον Τριαδικό Θεό και την Παναγία μας  μπορεί να επαναφέρει στη ζωή μας την ελπίδα, τη χαρά και την αισιοδοξία για το μέλλον. Ολοκληρώνοντας ευχήθηκε στο πολυπληθές εκκλησίασμα καλή δύναμη στην συνέχεια του  πνευματικού αγώνα της Αγίας και Μεγάλης Τεσσαρακοστής και της Μεγάλης Εβδομάδας, ώστε με γεμάτες καρδιές να εορτάσουμε την σωτήρια Ανάσταση του Κυρίου μας.

I. M. Σπάρτης

Διαβάστε ακόμα