Ο Επίσκοπος Ποντόλσκ Τύχων στην Ι. Μ. Χαλκίδος
1 Απριλίου 2019 Κοινοποιήστε

Ο Επίσκοπος Ποντόλσκ Τύχων στην Ι. Μ. Χαλκίδος

Άλλη μια προσκυνηματική περιήγηση πραγματοποιεί, αυτές τις μέρες, στη χώρα μας ο Ρώσσος Επίσκοπος Ποντόλσκ κ. Τύχων, ως επικεφαλής ομάδας ομοεθνών του προσκυνητών. Αυτή τη φορά συμπεριέλαβαν την Εύβοια, με στόχο το ευλαβικό προσκύνημά τους στον Όσιο Ιωάννη τον Ρώσσο.

Έτσι, περνώντας από την Χαλκίδα, συναντήθηκαν με τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Χαλκίδος κ. Χρυσόστομο, ο οποίος τους υποδέχθηκε στην Έδρα της Ιεράς Μητροπόλεως.

Ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας, μαζί με τον Πρωτοσύγκελλο, Αρχιμ. Νικόδημο Ευσταθίου και τον Γενικό Αρχιερατικό Επίτροπο, Αρχιμ. Νικηφόρο Ευσταθίου, υποδέχθηκε και καλωσόρισε τον επικεφαλής και όλα τα μέλη της προσκυνηματικής αποστολής και τους ευχαρίστησε για την ευγένεια και την επιθυμία τους να επικοινωνήσουν και με τον ίδιο, πριν ολοκληρώσουν την περιήγηση τους στα ιερά σκηνώματα της Ι. Μητροπόλεως Χαλκίδος.

Έπειτα ο Επίσκοπος κ. Τύχων ευχαρίστησε τον Σεβασμιώτατο για την αποδοχή της επικοινωνίας, εκφράζοντας την χαρά όλων των μελών της αποστολής για το προσκύνημα τους στον Όσιο Ιωάννη τον Ρώσσο, ο οποίος αποτελεί σημείο ενότητας και μέτρο χριστιανικού βίου όλων των χριστιανών του κόσμου.

Οι δύο αρχιερείς αντάλλαξαν αναμνηστικά δώρα και ο Σεβασμιώτατος κ. Χρυσόστομος δώρισε, ως ευλογία, θρησκευτικά ενθύμια σε όλους τους προσκυνητές, οι οποίοι αφού τον ευχαρίστησαν αναχώρησαν για την Ιερά Μονή Κοιμήσεως Θεοτόκου Μακρυμάλλη και το Νέο Προκόπιο.

Ι. Μ. Χαλκίδος

Εκτύπωση