Ο Μητροπολίτης Λαρίσης εγκαινίασε Σχολική Βιβλιοθήκη

Την Τετάρτη 3 Απριλίου, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Λαρίσης και Τυρνάβου κ. Ιερώνυμος επισκέφθηκε το 20ο Δημοτικό Σχολείο στην Συνοικία των Αμπελοκήπων της πόλεώς μας, προσκεκλημένος της Διευθύντριας και του Συλλόγου Διδασκόντων, προκειμένου να τελέσει τον Αγιασμό για τα εγκαίνια της Σχολικής Βιβλιοθήκης.

Τον Σεβασμιώτατο υποδέχθηκαν η Διευθύντρια του Σχολείου, κα Σοφία Κυριζοπούλου, οι Δάσκαλοι του, καθώς και οι δύο Ιερείς της Ενορίας της Ζωοδόχου Πηγής, στα όρια της οποίας ευρίσκεται το 20ο Δημοτικό Σχολείο.

Μετά το καλωσόρισμα  εκ μέρους της Διευθύντριας προς τον Σεβασμιώτατο και τους λοιπούς προσκεκλημένους και εκπροσώπους των εκπαιδευτικών και τοπικών Αρχών, τελέσθηκε ο Αγιασμός των εγκαινίων μέσα σε κλίμα χαράς και εντόνου ενθουσιασμού  εκ μέρους των μαθητών του Σχολείου, οι οποίοι, λίγο πριν, είχαν υποδεχθεί τον Σεβασμιώτατο με εγκάρδια χαμόγελα και ζωηρά χειροκροτήματα.

Ο Σεβασμιώτατος στην σύντομη προσλαλιά του ευχαρίστησε τον Σύλλογο Διδασκόντων για την τιμητική πρόσκληση, να συμμετάσχει στην χαρά της ενάρξεως μιας τόσο σημαντικής δραστηριότητας του Σχολείου. Απευθυνόμενος δε στους μικρούς μαθητές, τους κάλεσε να επιδεικνύουν πάντοτε ζήλο για το διάβασμα και την μάθηση, να έχουν πάντοτε στην ψυχή τους χαρά, ενώ δεν παρέλειψε να τους υπενθυμίσει πως σε τρείς περίπου εβδομάδες θα αρχίσουν οι διακοπές του Πάσχα, προκαλώντας ενθουσιώδεις εκδηλώσεις εκ μέρους τους.

Στη συνέχεια ακολούθησαν χαιρετισμοί εκ μέρους του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του Σχολείου καθώς και εκπροσώπων των Αρχών και Φορέων, την δε πορεία από την έμπνευση για την δημιουργία της Βιβλιοθήκης μέχρι και την έναρξη λειτουργίας της περιέγραψε η κα Σοφία Ευθυμιάδου, δασκάλα του Σχολείου, η οποία ήταν η υπεύθυνη της υλοποίησης αυτού, του τόσο σημαντικού έργου.

Η όμορφη αυτή εκδήλωση  έκλεισε με τραγούδια από την χορωδία του Σχολείου,  με το κόψιμο της κορδέλας στην είσοδο της σχολικής Βιβλιοθήκης και με δεξίωση προς όλους, την οποία παρέθεσε ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του Σχολείου.

Ι. Μ. Λαρίσης

Διαβάστε ακόμα