Ο Μητροπολίτης Νεαπόλεως σε βραβεύσεις φοιτητών

Στο ξενοδοχείο Grand Hotel βρέθηκε τη Μεγάλη Τρίτη 23 Απριλίου 2019, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως κ. Βαρνάβας, ύστερα από πρόσκληση του Διοικητικού Συμβουλίου της Εταιρείας «Ελληνικά Πετρέλαια», προκειμένου να παραστεί και να χαιρετήσει στην τελετή βράβευσης των εισαχθέντων σε Ανώτερες Πανεπιστημιακές Σχολές μαθητών που προέρχονταν από συνοικίες της Δυτικής Θεσσαλονίκης.

Η Εταιρεία σε μια άρτια οργανωμένη εκδήλωση βράβευσε 179 μαθητές.

Ο Σεβασμιώτατος, στον πύρινο, πραγματικά, λόγο του συνδύασε το δυναμισμό του Παπαφλέσα με το ζήλο του Πατροκοσμά και κατάφερε να συνεγείρει το ακροατήριό του και να καταχειροκροτηθεί. Για πολλοστή φορά, ο Πνευματικός ταγός μίλησε για την εγκληματική εγκατάλειψη της Δυτικής Θεσσαλονίκης, για την ολιγωρία και την εθελοτυφλία των ιθυνόντων να αναγνωρίσουν ότι η Δυτική Θεσσαλονίκη είναι η περιοχή της Ελλάδας με το νεότερο πληθυσμό και με τα περισσότερα παιδιά.

Ο Σεβασμιώτατος έκδηλα συγκινημένος(video) κάλεσε τους παρευρισκόμενους να αναλάβουν με εντιμότητα τον αγώνα για την από- περιθωριοποίηση και αναβάθμιση της Δυτικής Θεσσαλονίκης.

Το Σεβασμιώτατο κ. Βαρνάβα συνόδευαν ο Πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης π. Παντελεήμων Αναστασιάδης, ο Αρχιδιάκονος π. Γεώργιος Πολυχρονιάδης και οι υπεύθυνοι του Γραφείου Τύπου της Μητρόπολης.

Ι. Μ. Νεαπόλεως

Διαβάστε ακόμα