Τα Άχραντα Πάθη του Χριστού υποδέχθηκε η Τρίπολη

Με την πρέπουσα εκκλησιαστική τάξη και σε κλίμα κατάνυξης υποδέχθηκε απόψε, η Τρίπολη τα Άχραντα Πάθη του Χριστού, εκ της Ιστορικής Ιεράς Μονής Παμμεγίστων Ταξιαρχών Αιγίου.

Τα Ιερά Θησαυρίσματα, τα οποία εκόμισε ο Καθηγούμενος της Ιεράς Μονής Πανοσιολ. Αρχιμ. Καλλίνικος Πουλής, υποδέχθηκε έμπροσθεν του ενοριακού Ιερού Ναού Προφήτου Ηλιού και Νεομαρτύρων, ο Σεβ. Μητροπολίτης Μαντινείας και Κυνουρίας κ. Αλέξανδρος.

Πλήθος πιστών, αλλά και εκπρόσωποι των τοπικών αρχών, συμμετείχαν στην υποδοχή, αλλά και στον Ε΄ Κατανυκτικό Εσπερινό που έλαβε χώρα εν συνεχεία.

Το Θείο Λόγο κήρυξε ο Καθηγούμενος π. Καλλίνικος, ο οποίος αναφέρθηκε στην σπουδαιότητα της μετάνοιας, η οποία συντελείται με ταπείνωση και συνειδητά δάκρυα επιστροφής στο θέλημα του Θεού.

Ο Μητροπολίτης Μαντινείας ευχαρίστησε αδελφικώς τον Σεβ. Μητροπολίτη Καλαβρύτων κ. Αμβρόσιο και τον Πανοσιολ. Καθηγούμενο για την έγκριση μεταφοράς των Ιερών Κειμηλίων, καθώς και τους εφημερεύοντες Ιερείς της ενορίας Προφήτου Ηλιού για την διοργάνωση του ιερού προσκυνήματος.

Τα Άχραντα Πάθη θα παραμείνουν στην Τρίπολη για πενθήμερο προσκύνημα, επ΄ ευλογία των κατοίκων και των προσκυνητών.

Διαβάστε ακόμα