Τεσσαρακονθήμερο Μνημόσυνο του μακαριστού Μητροπολίτη Γλυφάδας Παύλου

Το Σάββατο 30 Μαρτίου 2019, τελέστηκε στον Ιερό Ναό Εισοδίων Θεοτόκου Τερψιθέας Γλυφάδας, πολυαρχιερατική Θεία Λειτουργία και το σαρανταήμερο Μνημόσυνο του μακαριστού Μητροπολίτου Γλυφάδας κυρού ΠΑΥΛΟΥ. Κατά την Θεία Λειτουργία συλλειτούργησαν ο Αρχιεπίσκοπος Αχρίδος και Μητροπολίτης Σκοπίων κ. ΙΩΑΝΝΗΣ (προεξήρχε), ο Μητροπολίτης Πατρών κ. ΧΡΥΣΟΣΤΟΜΟΣ και ο Επίσκοπος Ανδρούσης κ. ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΟΣ και πλειάδος ιερέων απο τη Μητρόπολη Γλυφάδας καθώς και από άλλες Μητροπόλεις της Ελλάδος και του εξωτερικού. Συμπροσευχόμενος εντός του Αγίου Βήματος ευρισκόταν ο Μητροπολίτης Μεσογαίας και Λαυρεωτικής κ. ΝΙΚΟΛΑΟΣ.

     Παρευρέθησαν κατά τη θεία Λειτουργία και το Μνημόσυνο οι κ. Δήμαρχοι Γλυφάδας κ. Γεώργιος Παπανικολάου και Βάρης, Βούλας, Βουλιαγμένης κ. Γρηγόριος Κωνσταντέλλος καθώς και πολλοί Δημοτικοί Σύμβουλοι εκ των Δήμων της Μητροπολιτικής περιφερείας.

     Κατά τη Θεία Λειτουργία κήρυξε ο Αρχιεπίσκοπος Αχρίδος κ. ΙΩΑΝΝΗΣ για τα χαρίσματα, το ήθος και τη βιωτή του μακαριστού Μητροπολίτου κυρού ΠΑΥΛΟΥ. Προ της Απολύσεως τελέστηκε σε φορτισμένη ατμόσφαιρα το σαρανταήμερο Μνημόσυνο με τη συμμετοχή των τριών Αρχιερέων που συλλειτούργησαν αλλά και του Μητροπολίτου Μεσογαίας και Λαυρεωτικής κ. ΝΙΚΟΛΑΟΥ.

Διαβάστε ακόμα