Αφιερωμένη στους Παιδομάρτυρες της Συρίας η γιορτή των Κατηχητικών της Ι. Μ. Δημητριάδος

Με την συμμετοχή 350 παιδιών των τριών τελευταίων τάξεων του Δημοτικού, του Γυμνασίου και του Λυκείου, των κατηχητικών σχολείων της Τοπικής μας Εκκλησίας, τα οποία συνόδευαν οι κατηχητές τους και οι Ιερείς Νεότητας των ενοριών μας, πραγματοποιήθηκε σήμερα η γιορτή λήξης του κατηχητικού έτους της Ιεράς Μητροπόλεως Δημητριάδος. Η γιορτή ήταν αφιερωμένη στους πέντε νέους Μάρτυρες της Ορθόδοξης Εκκλησίας στην Συρία, που δολοφονήθηκαν άγρια από φανατικούς τζιχαντιστές, προ ημερών, την ώρα του κατηχητικού στην ενορία τους, των Αγίων Αποστόλων Πέτρου και Παύλου, στην Σελευκούπολη, στον βορρά της επαρχίας Χάμα, της Κεντρικής Συρίας, όταν τα παιδιά έπαιζαν στην αυλή. Οι νέοι αυτοί Μάρτυρες προστέθηκαν στην χορεία των χιλιάδων νέων Μαρτύρων της πίστεως, οι οποίοι θυσιάστηκαν στην Μέση Ανατολή τα τελευταία χρόνια, σε περιοχές όπου έδρασαν και δρουν ακόμη ακραίοι φανατικοί ισλαμιστές.

Η εκδήλωση ξεκίνησε με Θεία Λειτουργία στο καθολικό της νέας Ιεράς Μονής Παναγίας κάτω Ξενιάς, ιερουργούντος του Σεβ. Μητροπολίτου Δημητριάδος κ. Ιγνατίου, ο οποίος στο κήρυγμά του ανέλυσε, με απλά λόγια, τα νοήματα των Αγιογραφικών Αναγνωσμάτων της ημέρας. Στο τέλος της Θείας Λειτουργίας τελέστηκε Μνημόσυνο για τα μαρτυρικά κατηχητόπουλα της Συρίας.

Ακολούθως, όλοι οι συμμετέχοντες μετακινήθηκαν στην παλαιά Ιερά Μονή Ξενιάς, όπου τελέστηκε Τρισάγιο στην μνήμη των παιδιών από την Συρία και φυτεύτηκαν πέντε δένδρα, στα οποία δόθηκαν τα ονόματά τους. Στην συνέχεια, όλα τα παιδιά έλαβαν μέρος στο «Μεγάλο Παιχνίδι», με ευθύνη του Σώματος Ελλήνων Προσκόπων. Η γιορτή ολοκληρώθηκε με γεύμα στον υπαίθριο χώρο της Μονής και άπαντες αποχώρησαν ανανεώνοντας τις συναντήσεις τους στην κατασκήνωση του Αγίου Λαυρεντίου το Καλοκαίρι και στις νεανικές ενοριακές συντροφιές το ερχόμενο Φθινόπωρο.

Ι. Μ. Δημητριάδος

Διαβάστε ακόμα