Χειροτονία Πρεσβύτερου από τον Μητροπολίτη Νέας Ιωνίας
19 Μαΐου 2019 Κοινοποιήστε

Χειροτονία Πρεσβύτερου από τον Μητροπολίτη Νέας Ιωνίας

Την Κυριακή του Παραλύτου, 19 Μαΐου 2019, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Νέας Ιωνίας και Φιλαδελφείας κ. Γαβριήλ χοροστάτησε στην ακολουθία του Όρθρου και στη συνέχεια τέλεσε την Αρχιερατική Θεία Λειτουργία με τη συμμετοχή πολλών κληρικών στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Αγ. Αναργύρων στη Νέα Ιωνία.

Κατά τη διάρκεια της Θείας Λειτουργίας ο Σεβασμιώτατος τέλεσε την εις Πρεσβύτερον χειροτονία του ευλαβεστάτου Διακόνου του Ιερού Μητροπολιτικού Ναού π. Κωνσταντίνου Κωστοπούλου.

Στην ομιλία του ο νεοχειροτονηθείς, με βαθιά συγκίνηση, ευχαρίστησε θερμά τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη κ. Γαβριήλ τόσο για την ύψιστη τιμή που του έκανε να τον προαγάγει στον δεύτερο βαθμό της Ιερωσύνης και να λαμβάνει την χάρη να ιερουργεί τα Θεία Μυστήρια της Εκκλησίας, όσο για την φιλόστοργη αγάπη και πατρική του καθοδήγηση καθ’ όλη την περίοδο της διακονίας του στην Ιερά Μητρόπολη της Ν. Ιωνίας και Φιλαδελφείας.

Στην αντιφωνησή του ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης κ. Γαβριήλ αναφέρθηκε στα πλούσια πνευματικά χαρίσματα του π. Κωνσταντίνου καθώς και στο θεοσύστατο Μυστήριο της Ιερωσύνης, στο οποίο ο Κύριος μας Ιησούς Χριστός, διά μέσου των επισκόπων, καλεί και καθιερώνει στην Εκκλησία Του τους λειτουργούς Του, ενώ λαμβάνοντας αφορμή από το Ευαγγελικό Ανάγνωσμα της ημέρας (᾿Ιω. ε´ 1-15)κάλεσε τον π. Κωνσταντίνο να γίνει ο κληρικός εκείνος που θα καθοδηγεί με ασφάλεια τον πιστό λαό στον Κύριο μας, αλλά και τους πνευματικά παραλύτους στη σωτηρία.

Το παρών έδωσαν τοπικοί άρχοντες και πλήθος πιστών, οι οποίοι προσήλθαν ευλαβικά στον Μητροπολιτικό Ναό για να αναφωνήσουν το «Άξιος» και να ευχηθούν στο νεοχειροτονηθέντα Πρεσβύτερο.

Φωτογραφίες: Ευστάθιος Χιώλος

Ι. Μ. Νέας Ιωνίας

Εκτύπωση