Επέτειος Χειροτονίας του Μητροπολίτη Λαγκαδά Ιωάννη

Το πρωί της 16ης Μαίουε.έ., και επ’ ευκαιρία της 9ης Επετείου της εις Επίσκοπον Χειροτονίας του, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Λαγκαδά, Λητής και Ρεντίνης κ.κ. Ιωάννης, ιερούργησε και ομίλησε εις τον Ιερό Ναό των Θεοφανίων, του Τιμίου Προδρόμου και της Αγίας Αναστασίας της Φαρμακολυτρίας της περιοχής των Λουτρών Λαγκαδά, πλαισιούμενος από Ιερείς και Διακόνους της καθ΄ ημάς Ιεράς Μητροπόλεως.

Στην σύντομη ομιλία του ευχαρίστησε εκ βάθους καρδιάς τον Ιερό Κλήρο και τον φιλάγιο ποίμνιο που του εμπιστεύθηκε η Αγία Εκκλησία, για τον σεβασμό και την αγάπη του προς το πρόσωπό του, ενώ παράλληλαανεφέρθηεν ευγνωμοσύνηπολλήστονΜακαριώτατο Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο, οοποίοςτονεχειροτόνησεΕπίσκοπο και Μητροπολίτη Λαγκαδά, την 16η Μαΐου 2010 εις τον Ιερό Ναό του Αγίου Δημητρίου, Πολιούχου της Αποστολικής πόλεως των Θεσσαλονικέων, ως και τους Ιεράρχες τηςΙεράςΣυνοδούτήςΕκκλησίαςτήςΕλλάδος, που με την τιμία ψήφο τους τον εξέλεξαν.

Καταλήγοντας, δεν παρέλειψε να μνημονεύσει το όνομα του μακαριστού Μητροπολίτου και Γέροντος του Παντελεήμονα Β΄(Χρυσοφάκη), καθώς επίσης να εκφράσει λόγους ευχαριστίας προς τον νυν πολιό Μητροπολίτη Θεσσαλονίκης κ.κ. Άνθιμο, καθώς επίσης και τους συνεργάτες του σέ όλα τα επίπεδα στην διακονία εις την Μητρόπολη Λαγκαδά.

Προ της Απολύσεως, ετέλεσε Τρισάγιο στην μνήμη του μακαριστού ΜητροπολίτουΕλασσώνος Βασιλείου, (εκοιμήθη σαν σήμερα την 16 Μαΐου 2014), με τον οποίο υπήρξαν συνεργάτες στην Μητρόπολη Θεσσαλονίκης, καθώς ευχήθηκε καταλλήλως και προς τους μαθητές και τις μαθήτριες της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης εν όψει των προαγωγικών και Πανελληνίων εξετάσεων που θα πραγματοποιηθούν σε λίγες ημέρες.

Τέλος, εκ μέρους του Ιερού Κλήρου ευχετήριους λόγους εξέφρασε ο Πρωτοσύγκελλος τηςΙεράς Μητροπόλεως Λαγκαδά, Πανοσιολ. Αρχιμ. του Οικουμενικού Θρόνου π. Ευσέβιος Σπουργίτης, ενώ οΣεβασμιώτατος δέχθηκε τις ευχές των συνεργατών του, κληρικών και λαϊκών.

ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΤΙΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Ι. Μ. Λαγκαδά

Διαβάστε ακόμα