Εσπερινός του Αγίου Ιωάννου Θεολόγου στην Ι. Μ. Λαγκαδά
7 Μαΐου 2019 Κοινοποιήστε

Εσπερινός του Αγίου Ιωάννου Θεολόγου στην Ι. Μ. Λαγκαδά

Το εσπέρας της 7ης Μαΐου ε.έ.,  ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Λαγκαδά, Λητής και Ρεντίνης κ.κ. Ιωάννης, χοροστάτησε του Πανηγυρικού Αρχιερατικού Εσπερινού της εορτής του Αγίου Αποστόλου και Ευαγγελιστού Ιωάννου του Θεολόγου, εις τον  φερώνυμο πανηγυρίζοντα ενοριακό Ιερό Ναό της περιοχής της Αναλήψεως Λαγκαδά.

Κατά την διάρκεια της εσπερινής του ομιλίας ο Σεβασμιώτατος αναφέρθηκε στην μορφή του Ευαγγελιστού της Αγάπης, μέσα από τις παρακαταθήκες που άφησε, ενώ παίρνοντας αφορμή από την φράση του Κυρίου επάνω στον Σταυρό «…λέγει τῇ μητρὶ αὐτοῦ· γύναι, ἴδε ὁ υἱός σου. Εἶτα λέγει τῷ μαθητῇ· ἰδοὺ ἡ μήτηρ σου…», υπογράμμισε την σημασία της σπουδαιότητας της «υιοθεσίας», που υπερβαίνει κάθε όριο συγγενείας και η οποία μας καθιστά όλους εμάς, μέσα από το πρόσωπο του Ιωάννη, παιδιά της Παναγίας και την Παναγία, Μητέρα όλων μας.

»Στο πρόσωπο του Ιησού Χριστού» σημείωσε εν συνεχεία ο Μητροπολίτης Λαγκαδά, «ο κάθε άνθρωπος μπορεί να βρει τον εαυτό του, να ζήσει την τελείωση και τον αγιασμό του», ενώ καταλήγοντας τόνισε ότι «ο Χριστός θέλει να κατανοήσουμε το μεγάλο μήνυμα της Αναστάσεως και της Ελευθερίας, και να παραδειγματιστούμε από τον Άγιο Ιωάννη, ο οποίος είναι και φορέας της αληθινής Αγάπης».  

Κατά την διάρκεια της Ιεράς Ακολουθίας, παρέστησαν οι Βουλευτές της Ν.Δ. κ.κ. Σάββας Αναστασιάδης και Θεόδωρος Καράογλου, καθώς επίσης και εκπρόσωποι της Δημοτικής και Τοπικής Αυτοδιοικήσεως.

Μετά το πέρας της Ακολουθίας του Εσπερινού, και υπό του ήχους της Φιλαρμονικής Μπάντας του Δήμου Λαγκαδά και συνοδεία των Πολιτιστικών Συλλόγων ενδεδυμένων με τις παραδοσιακές φορεσιές της περιοχής, ακολούθησε η Ιερά Λιτάνευσις της παλαιάς Εικόνος του Αγίου Ιωάννου του Θεολόγου (1839) η οποία και έχει μεταφερθεί από τις αλησμόνητες πατρίδες, στους κεντρικούς δρόμους της κωμοπόλεως της Αναλήψεως.

ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΤΙΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Ι. Μ. Λαγκαδά

Εκτύπωση