Εξόδιος Ακολουθία του Πρωτοπρ. Κωνσταντίνου Παπαγεωργίου

Την Τετάρτη 15 Μαΐου 2019, το πρωί, η Ευβοϊκή γη και συγκεκριμένα το ορεινό χωριό της Άνω Στενής, εδέχθη το λείψανο του μακαριστού τέκνου της, Πρωτοπρεσβυτέρου Κωνσταντίνου Παπαγεωργίου, επί τεσσαράκοντα και οκτώ έτη διατελέσαντος Εφημερίου των Ενοριών Κάτω και Άνω Στενής, κοιμηθέντος το πρωί της 14ης Μαΐου.

Νωρίς το πρωί εψάλη ο Όρθρος και στην συνέχεια ετελέσθη Αρχιερατική Θεία Λειτουργία, προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Χαλκίδος κ. Χρυσοστόμου, με την συμμετοχή πολλών Ιερέων της περιοχής και της Χαλκίδος, με επικεφαλής τον Πρωτοσύγκελλο Αρχιμ. Νικόδημο Ευσταθίου.

Στις 11.00π.μ. της ιδίας ημέρας, ο Σεβασμιώτατος ετέλεσε την Εξόδιο Ακολουθία της κηδείας του μακαριστού π. Κωνσταντίνου, με την συμμετοχή πολλών Κληρικών της Ι. Μητροπόλεως και πολλών ευσεβών πιστών κατοίκων της Στενής και της ευρύτερης περιοχής Δίρφυος.

Προ του ασπασμού του λειψάνου ομίλησε κατάλληλα και ιδιαίτερα συγκινητικά ο Σεβασμιώτατος, αναφερθείς στο πρόσωπο του αοιδίμου Ιερέως, τονίζοντας τα χαρίσματα με τα οποία τον είχε προικίσει η Χάρις του Θεού, καθώς και στην πολυτιμότατη προσφορά του προς την Τοπική Εκκλησία. Σκιαγράφησε την ιερατική διακονία γενικώς και τόνισε πως ο π. Κωνσταντίνος ήταν πιστός εργάτης της μέχρι τέλους.

Ωστόσο, ο Σεβασμιώτατος επεσήμανε ότι με την εκδημία του π. Κωνσταντίνου, προστίθεται ένα ακόμη εφημεριακό κενό στα ήδη υπάρχοντα πολλά εφημεριακά κενά της συγκεκριμένης περιοχής. Ανέφερε ότι υπάρχουν υποψήφιοι κληρικοί αλλά, δυστυχώς, λόγω της οικονομικής κρίσεως, υπάρχει και η αδυναμία εκ μέρους του κράτους να εγκρίνει νέους διορισμούς. Γι’ αυτό, απευθυνόμενος στους ευσεβείς Χριστιανούς, που επιθυμούν οι Ενορίες τους να έχουν Ιερείς -και τους επαίνεσε για τον ιερό τους πόθο, που είναι σημαντικός για την ζωή τους- συνέστησε να μην απευθύνονται μόνο στον Μητροπολίτη, αλλά και στους εκπροσώπους τους στην πολιτεία και τους κρατούντες, ώστε να εξαντλήσουν όλες τις δυνατότητες τους και να άρουν τον περιορισμό διορισμού των ιερέων, τώρα μάλιστα, που όλοι ομολογούν ότι επιτέλους εξήλθαμε από τα δεσμά και τους περιορισμούς των μνημονίων.

Τέλος, με βαθιά συγκίνηση κατευόδωσε τον μακαριστό π. Κωνσταντίνο στην μακαρία οδό προς την ουράνια πατρίδα, ευχόμενος: «Της Ιερωσύνης σου μνησθείη Κύριος ο Θεός εν τη βασιλεία αυτού, πάντοτε, νυν και αεί και εις τους αιώνας των αιώνων, αγαπητέ μου αδελφέ και συλλειτουργέ και εκλεκτέ μου συνεργάτα πάτερ Κωνσταντίνε».

Η ταφή του αοιδίμου Ιερέως έγινε πίσω από το Ιερό Βήμα του Κοιμητηριακού Ι. Ναού Αγ. Θεοδώρου Άνω Στενής, ενώ το λείψανό του κύκλωναν η καλή του πρεσβυτέρα Ιουλία, τα τέσσερα τέκνα τους με τις οικογένειές τους και ο πιστός λαός του Θεού.

Φωτογραφίες: Δημήτριος Πετρογιάννης

Ι. Μ. Χαλκίδος

Διαβάστε ακόμα