H εορτή του Αγίου Χριστοφόρου στο Γύθειο

Πρότυπο διακονίας προς τον πλησίον αποτελεί ο άγιος μεγαλομάρτυς Χριστοφόρος, (3ος αι. μ. Χ.) ο και προστάτης των οδηγών, όπως παλαιόθεν έχει καθιερωθεί. Τον άγιο τίμησε ο Σεβ. Ποιμενάρχης μας με την χοροστασία του στον μικρό ναό Απ. Πέτρου και Παύλου στο νησάκι Κρανάη (Γύθειον), όπου λειτούργησε ο αρχιμ. Ιώβ Κουμούτσης, προϊστάμενος του Καθεδρικού Ναού Γυθείου, όπου υπάγεται το παρεκκλήσιο αυτό, παρουσία τοπικών αρχών, μαθητών και εκπαιδευτικών από το Α’ Δημοτικό Σχολείο Γυθείου και πλήθος κόσμου.

Στο θείο κήρυγμά του ο Σεβ. αναφέρθηκε στο ήθος της θυσιαστικής διακονίας του αγίου Χριστοφόρου, αρετή η οποία πρέπει να διακατέχει ιδίως τους πάσης φύσεως επαγγελματίες οδηγούς. Τόνισε ότι πρέπει όλοι οι οδηγοί να προσεύχονται, να έχουν μια εικόνα στο αυτοκίνητο τους και πριν ‘’πιάσουν το τιμόνι’’ να κάνουν τον σταυρό τους και να έχουν δυνατή την αίσθηση της ευθύνης της εργασίας τους. Είπε ακόμη για την καλή συμπεριφορά και ευγένεια που πρέπει να διακρίνει όσους οδηγούν TAXI ή λεωφορεία ή σχολικά ή άλλα μέσα μεταφοράς συνανθρώπων μας.

‘’Πράττουν οι οδηγοί, είπε ο Σεβ., ευσυνείδητα το καθήκον τους, αλλά σήμερα με την ευκαιρία του προστάτου τους αγίου Χριστοφόρου το επαναλαμβάνουμε προς εμπέδωση και εξύψωση της εργασίας μεν αλλά και διακονίας δέ προς τον καθένα συνάνθρωπο’’.

Τέλος, μετά την τέλεση της αρτοκλασίας των οδηγών, ο Σεβ. τέλεσε και τον αγιασμό με την δέουσα δε σειρά προσήλθαν με τα αυτοκίνητά τους όλοι οι οδηγοί και δέχθηκαν ευλαβικά τον αγιασμό.

ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΤΙΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Ι. Μ. Μάνης

Διαβάστε ακόμα