Η Εορτή της Νεολαίας στην Ι. Μητρόπολη Λαγκαδά

Μέσα σε κλίμα λαμπρής χαράς και γεμάτη από νεανικό ενθουσιασμό, οι νέοι και νέες όλων των ενοριών της Ιεράς Μητροπόλεως Λαγκαδά, Λητής και Ρεντίνης, πραγματοποίησαν το απόγευμα της Κυριακής 12 Μαΐου 2019, την καθιερωμένη ετήσια εορτή τους, με την οποία  και σηματοδοτείται η λήξη της Κατηχητικής χρονιάς και η αρχή των θερινών δραστηριοτήτων της τοπικής μας Εκκλησίας.

Η εόρτια εκδήλωση διοργανώθηκε από το Γραφείο Νεότητος της Μητροπόλεως εις το προαύλιο χώρο του «σπιτιού των νέων» τον Ιερό Ναό των Θεοφανείων, του Τιμίου Προδρόμου και της Αγίας Αναστασίας της Φαρμακολυτρίας της περιοχής των Λουτρών Λαγκαδά,  και κατά την διάρκεια της παρέστησαν, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Λαγκαδά, Λητής και Ρεντίνης κ.κ. Ιωάννης, ο Δήμαρχος Λαγκαδά κ. Ιωάννης Καραγιάννης, εκπρόσωποι του Δημοτικού Συμβουλίου και της Τοπικής Αυτοδιοικήσεως, των Πολιτιστικών και Αθλητικών Συλλόγων, καθώς επίσης οι γονείς των συμμετεχόντων παιδιών, φίλοι του πνευματικού έργου της Μητροπόλεως Λαγκαδά, και γενικότερα όλοι όσοι ήθελαν να μοιραστούν αυτή την αθώα χαρά και να γιορτάσουν μετά τα παιδιά μας.

Η αποψινή εορτή ήταν ένα μικρό αφιέρωμα στην βουβή γενοκτονία των Χριστιανών και στο φαινόμενο κινδύνου της λιβανοποιήσεως, όπου τα παιδιά των Κατηχητικών Σχολείων της Μητροπόλεως μας, μέσα από τα αθώα μάτια τους που λένε πάντα την αλήθεια, προσπάθησαν να περάσουν ένα μήνυμα το τι σημαίνει να είσαι Ορθόδοξος και Χριστιανός,  ενώ ταυτόχρονα μέσα από τα τραγούδια, τα ποιήματα και τα θεατρικά δρώμενα κατάφεραν με απλό τρόπο να συνθέσουν ένα πάζλ δραστηριοτήτων με το οποίο κατέθεσαν ένα μικρό δείγμα της αγάπης τους για την Εκκλησία και τον Κύριο μας, καθώς επίσης και την ερευνητική τους διάθεση για την αναζήτηση της αλήθειας και των γνήσιων πρωτοτύπων ζωής, τα οποία έρχονται σε αντίθεση μετά όσα προβάλλονται στις μέρες μας.

Στο δεύτερο μέρος πραγματοποιήθηκαν οι απονομές των Τροπαίων και των Βραβείων στους νικητές των διενοριακών πρωταθλημάτων ποδοσφαίρου και μπάσκετ, ενώ παράλληλα επιδόθηκαν αναμνηστικά και τιμητικοί έπαινοι σε όλους τους συμμετέχοντες οι οποίοι μέσα από αυτούς τους αγώνες προέβαλλαν κατά περίφημο τρόπο, την ευγενή άμιλλα και το ευ αγωνίζεσθαι, που ήταν και οι κύριοι στόχοι και σκοποί που τέθηκαν από το Γραφείο Νεότητος που είχε και την γενική ευθύνη και μέριμνα των όλων δραστηριοτήτων.

Την όλη εκδήλωση έκλεισε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Λαγκαδά, Λητής και Ρεντίνης κ.κ. Ιωάννης, ο οποίος με θερμούς πατρικούς λόγους, συνεχάρη τα παιδιά, που είναι η ελπίδα και η προοπτική της κοινωνίας μας, για την αποψινή εορταστική ατμόσφαιρα που δημιούργησαν, καθώς επίσης και όλους όσους εκοπίασαν και εργάσθηκαν στο νεανικό έργο την χειμερινή περίοδο.

Καταλήγοντας ανακοίνωσε την έναρξη από την νέα εκκλησιαστική χρονιά, κοινών κατηχητικών σχολείων για γονείς και παιδιά, την πρόθεση του για την αξιοποίηση του περιβάλλοντος χώρου του Ιερού Ναού με την δημιουργία κατάλληλων υποδομών για την απασχόληση των παιδιών μέσα από χώρους αναψυχής, ενώ παράλληλα ανανέωσε το ραντεβού με τους νέους και τις νέες της επαρχίας, κατά την θερινή περίοδο στις εγκαταστάσεις του «Κέντρου Φιλοξενίας Νέων» στην περιοχή του Σοχού.

ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΤΙΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Ι. Μ. Λαγκαδά

Διαβάστε ακόμα