Η εορτή των Ισαποστόλων Κωνσταντίνου και Ελένης στην Ι. Μ. Λαγκαδά

Με Επίκεντρο όλων των εορτίων λατρευτικών εκδηλώσεων τονπερικαλλή Πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης της κωμοπόλεως της Ασσήρου, τιμήθηκε μέσαστην Αναστάσιμη περίοδο που διανύουμε, η Ιερά Μνήμη των Μεγάλων Αγίων Ισαποστόλων και Θεοστέπτων Βασιλέων, εις την Ιερά Μητρόπολή Λαγκαδά, Λητής και Ρεντίνης.

Το εσπέρας της εορτής, τελέσθηκεο Μέγας Πανηγυρικός Αρχιερατικός Εσπερινός της Εορτής και εν συνεχεία η Ιερά Λιτάνευσις της Εικόνος και των Σεπτών Λειψάνων των Αγίων, χοροστατούντος του ΣεβασμιωτάτουΜητροπολίτου Λαγκαδά, Λητής και Ρεντίνης κ.κ. Ιωάννου, ο οποίος στο τέλος ομίλησε περί των τιμωμένων Αγίων Ισαποστόλων και Θεοστέπτων Βασιλέων Κωνσταντίνου και Ελένης, υπογραμμίζοντας το αγαθό παράδειγμα τους και προτρέποντας στο τέλος του Άρχοντες του τόπου να ακολουθούν το παράδειγμα τους.

Την κυριώνυμο ημέρα της εορτής, 21 Μαΐου ε.έ.,  ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Λαγκαδά, Λητής και Ρεντίνης κ.κ. Ιωάννης, προεξήρχε της  Πανηγυρικής Αρχιερατικής Θείας Λειτουργίας, πλαισιούμενος από Ιερείς και Διακόνους, ενώ μεταξύ του πολυπληθούς εκκλησιάσματος το οποίο προσήλθε για να τιμήσει ευλαβικά τους προστάτες και εφόρους της κωμοπόλεως της Ασσήρου,  ξεχωριστή θέση και τιμή είχαν τα πολλά παιδιά και οι μαθητές που παρευρέθηκαν ώστε να παρακολουθήσουν τα τελούμενα της Θείας Λειτουργίας, κοινωνώντας στο τέλος των Αχράντων Μυστηρίων.

Προ της Απολύσεως ο Σεβασμιώτατος σημείωσε μεταξύ άλλων ότι μέσα από τους Αγίους Ισαποστόλους ήρθε η Ειρήνη στην ζωή της Εκκλησίας, στην ζωή των ανθρώπων και σε όλο τον κόσμο, δίδοντάς μας και σε εμάς την δυνατότητα, όταν επισκεπτόμαστε ως ταπεινοί προσκυνητές τα Πανάγια Προσκυνήματα των Αγίων Τόπων, να ειρηνεύει η καρδιά μας και να ζούμε την Ευλογία της Ειρήνης του Χριστού.  

Καταλήγοντας, συνεχάρη τον Αιδεσιμολογιώτατο Πρωτοπρεσβύτερο του Οικουμενικού Θρόνου και Ιερατικό Προϊστάμενο της Ενορίας των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης Ασσήρου, π. Αλέξανδρο Φίλλιο και συνεφημερίους του για την κατά πάντα άρτια οργάνωση όλων των λατρευτικών εκδηλώσεων που έλαβαν χώρα το τελευταίο διάστημα, καθώς επίσης όλους όσους εκοποίασαν για την σημερινή ημέρα, ενώ ευχήθηκε ιδιαιτέρως για άλλη μία φορά τους μαθητές και τις μαθήτριες όλης της χώρας, που αυτή την περίοδο ετοιμάζονται για να αγωνιστούν στον στίβο των προαγωγικών και πανελληνίων εξετάσεων, αφιερώνοντας τους την σημερινή Θεία Λειτουργία.

ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΤΙΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Ι. Μ. Λαγκαδά

Διαβάστε ακόμα