Η Μονεμβασία εόρτασε την Πολιούχο της Παναγία Χρυσαφίτισσα

Με λαμπρότητα και σε αναστάσιμο κλίμα τελέσθηκε χθες, Κυριακή του Θωμά 5 Μαϊου 2019, ο Πανηγυρικός Εσπερινός εορτασμού της Παναγίας Χρυσαφίτισσας, Πολιούχου της Μονεμβασίας.

Στην Ακολουθία χοροστάτησε ο Θεοφιλ. Επίσκοπος Τεγέας κ. Θεόκλητος, συγχοροστατούντων του Σεβ. Μητροπολίτη Μονεμβασίας και Σπάρτης κ. Ευσταθίου και του Θεοφιλ. Επισκόπου Θεσπιών κ. Συμεών.

Στο κήρυγμά του ο  Επίσκοπος Τεγέας κ. Θεόκλητος αναφέρθηκε εκτενώς στο Πρόσωπο της Υπεραγίας Θεοτόκου και ευχαρίστησε τον Σεβ. Μητροπολίτη Σπάρτης για την τιμητική του πρόσκληση, προκειμένου να συμμετάσχει στην Ιερά Πανήγυρη.

Πλήθος πιστών από τη Λακωνία και τους γύρω νομούς προσήλθαν στην γραφική Καστροπολιτεία, όπου βρίσκεται ο ιστορικός Ναός της Παναγίας, προκειμένου να συμμετάσχουν στην Ακολουθία και να λάβουν την ευλογία της Μεγαλόχαρης Χρυσαφίτισσας.

Σήμερα, Δευτέρα 6 Μαΐου 2019, κατά τον Όρθρο χοροστάτησε ο Σεβ. Μητροπολίτης Μονεμβασίας και Σπάρτης κ. Ευστάθιος, ο οποίος τέλεσε την Πανηγυρική Θεία Λειτουργία, συλλειτουργούντων των Θεοφιλ. Επισκόπων Θεσπιών κ. Συμεών και Τεγέας κ. Θεοκλήτου. Λόγο πνευματικής οικοδομής προς το εκκλησίασμα απηύθυνε ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Θεσπιών κ. Συμεών.

Εν συνεχεία πραγματοποιήθηκε πάνδημη λιτάνευση της χαριτοβρύτου Εικόνος στα γραφικά σοκάκια της Βυζαντινής Καστροπολιτείας, ενώ οι πιστοί έραναν με ροδοπέταλα στο πέρασμά της την Κυρία των Αγγέλων.

Διαβάστε ακόμα