Η Παναγία Σουμελά στη Λεβαία Φλωρίνης

Την Παρασκευή της Διακαινησίμου το απόγευμα ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Βεροίας, Ναούσης και Καμπανίας κ. Παντελεήμων, συνοδευόμενος από τον Πρόεδρο του Σωματείου «Παναγία Σουμελά» κ. Γεώργιο Τανιμανίδη και άλλα μέλη του Δ.Σ. μετέφεραν στη Λεβαία Φλωρίνης την ιερά Εικόνα της Παναγίας Σουμελά ανταποκρινόμενοι σε σχετικό αίτημα των τοπικών φορέων και πρόσκληση από τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Φλωρίνης, Πρεσπών και Εορδαίας κ. Θεόκλητο.

Πραγματοποιήθηκε παλλαϊκή υποδοχή με τη συμμετοχή κλήρου, αρχών και λαού σε κεντρική πλατεία και ακολούθησε λιτανευτική πομπή προς τον ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου, στα προπύλαια του οποίου την ιερά Εικόνα υποδέχθηκε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Φλωρίνης κ. Θεόκλητος.

Ακολούθησε αρχιερατικός Εσπερινός χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Βεροίας κ. Παντελεήμονος, ο οποίος κήρυξε το θείο λόγο και συγχοροστατούντος του επιχώριου Μητροπολίτου κ. Θεοκλήτου.

Στο τέλος του Εσπερινού έγιναν χαιρετισμοί από τοπικούς φορείς και απονεμήθηκαν τιμητικές πλακέτες, επίσης ο Πρόεδρος του Σωματείου «Παναγία Σουμελά» κ. Γεώργιος Τανιμανίδης ανακοίνωσε ότι πιστό αντίγραφο της Εικόνος θα παραμείνει για πάντα στη Λεβαία προς αγιασμό και ευλογία του λαού, που στην συντριπτική του πλειονότητα προέρχεται από περιοχές του Πόντου και της Μ. Ασίας.

ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΤΙΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Ι. Μ. Βεροίας

Διαβάστε ακόμα