Λαμπρά η Πανήγυρις του Αγίου Γεωργίου στο Κάιρο

Με ιδιαίτερη λαμπρότητα, θρησκεφτική κατάνυξη και με τη συμμετοχή εκατοντάδων πιστών, εορτάστηκε και φέτος η μνήμη του Αγίου ενδόξου Μεγαλομάρτυρος Γεωργίου του Τροπαιοφόρου, στην ομώνυμη Πατριαρχική Μονή του Παλαιού Καΐρου.

Η «Δεύτερη Ροτόντα της Ανατολής», η Θεοβάδιστη Πατριαρχική Μονή του Παλαιού Καΐρου,είναι από τα σπουδαιότερα μνημεία του χριστιανισμού. Χτίσθηκε στα θεμέλια του Παλαιού Οχυρού της Βαβυλώναςστην ευρύτερη περιοχή της Μέμφιδας που ήταν η αρχαία πρωτεύουσα της Κάτω Αιγύπτου.

Την Πέμπτη, 2α Μαίου ε.έ., Η Α. Θ. Μακαριότης, ο Πάπας και Πατριάρχης Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής κ.κ. Θεόδωρος Β΄, χοροστάτησε στον Μέγα πανηγυρικό Εσπερινό, ενώ την επομένη, 3η Μαίου, ο Μακαριώτατος χοροστάτησε στον Όρθρο και προεξήρχε της Θείας Λειτουργίας, συμπαραστατούμενος υπό των, Σεβ. Μητροπολίτου Μέμφιδος κ. Νικοδήμου, Πατριαρχικού Επιτρόπου Καΐρου, Σεβ. Μητροπολίτου Πηλουσίου κ. Νήφωνα και Θεοφ. Επισκόπου Βαβυλώνος κ. Θεοδώρου, Ηγουμένου της Ιεράς Μονής Αγίου Γεωργίου παλαιού Καΐρου.

Παρέστησαν επίσης, ο Εξοχ. Πρέσβυς της Ελλάδος στην Αίγυπτο κ. Μιχαήλ Διάμεσηςο Εξοχ. Πρόξενος της Ελλάδος κ. Αχιλλέας Μπικής, η Γενική Γραμματέας και Προϊσταμένη της Εφορίας Ναών και Συγχωνευθεισών Κοινοτήτων κα. Χρυσάνθη Σκουφαρίδου, ο Κοινοτικός Επίτροπος και Αρχηγός του 1ου Συστήματος Προσκόπωνκ. Ανδρέας Γιόσρι και εκπρόσωποι της Ελληνικής και Αραβοφώνου Κοινότητας.

Αμέσως μετά, πραγματοποιήθηκε Λιτάνευση της θαυματουργού Ιεράς Εικόνος του Μεγαλομάρτυρος Αγίου Γεωργίου πέριξ του Ιερού Ναού, με τη συμμετοχή πλήθους ευλαβών προσκυνητών. Κατόπιν, παρετέθη το καθιερωμένο μοναστηριακό κέρασμα, στην Αίθουσα του Θρόνου.

Πατριαρχείο Αλεξανδρείας

Διαβάστε ακόμα