Λήξη Κατηχητικών στην Αμάρυνθο Χαλκίδος

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε η εορτή λήξης των Κατηχητικών Σχολείων της Περιφέρειας Ερέτριας, Αμαρύνθου και Ληλαντίων την Κυριακή του Θωμά, 5 Μαΐου 2019, στον Ενοριακό Ι. Ν. Ευαγγελισμού της Θεοτόκου Αμάρυνθο, όπου το πρωί προηγήθηκε η λειτουργική σύναξη της Θείας Ευχαριστίας με την αρχιερατική χοροστασία στον Όρθρο και την Θεία Λειτουργία υπό του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Χαλκίδος, Ιστιαίας και Βορείων Σποράδων κ. Χρυσοστόμου, πλαισιωμένου απο τον Αρχιγραμματέα της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος Αρχιμ. Φιλόθεο Θεοχάρη, τον Πρωτοσύγκελλο Αρχιμ. Νικόδημο Ευσταθίου τον, εξ Αμαρύνθου καταγόμενο, Αρχιμ Παύλο Μπαραμπούτη εκ της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών, τον Εφημέριο της Ενορίας Πρεσβ. Ιωάννη Μπαραμπούτη και τους Διακ. Νικόλαο Πριμηκύριου και Ευγένιο Τσάλλα.

Τον θείο λόγο κήρυξε ο Σεβασμιώτατος κ. Χρυσόστομος, αναφερθείς στην ευαγγελική περικοπή για την Ψηλάφηση του Θωμά και την σωτήρια ομολογία του περί του Αναστάντος Χριστού, ο Οποίος βεβαιώνει τους φοβισμένους μαθητές Του, και κάθε άνθρωπο, για την εκ νεκρών Ανάστασή Του, εμφανισθείς και διαλύοντας κάθε εμπόδιο και κάθε αμφιβολία.

Προ της απολύσεως ο Σεβασμιώτατος προχείρισε εις Οικονόμο τον Εφημέριο π. Ιωάννη Μπαραμπούτη για την καλλίκαρπη και καρποφόρο διακονία του στο θυσιαστήριο της Ενορίας που υπηρετεί.

Τους ύμνους απέδωσαν ο Πρωτοψάλτης του Ιερού Ναού κ. Θεόδωρος Κοκκορίκος με τον κ. Αθανάσιο Παλόγο.

Εν συνεχεία έλαβε χώρα η Εορτή Λήξης των Κατηχητικών Σχολείων στον προαύλιο χώρο του Ι. Ναού, την οποία προλόγισε ο Προϊστάμενος του Ιερού Ναού Ευαγγελίστριας Οικον. Ιωάννης Μπαραμπούτης καλωσορίζοντας όλους τους παρισταμένους, ανέφερε πως η εορτή είναι αφιερωμένη στους Αγ. Δώδεκα Αποστόλους και κλείνοντας ευχαρίστησε τον Υπεύθυνο Νεότητας της Ιεράς Μητροπόλεως, Αρχιμ. Ιωάννη Καραμούζη για την καθοδήγηση και τον συντονισμό της κατηχητικής δράσης και της εορτής.

Συμμετείχαν παιδιά των Κατηχητικών Συνάξεων των Ενοριών Κοιμήσεως Θεοτόκου Βασιλικού, Αγ. Νικολάου και Παναγίας Παραβουνιώτισσας Ερετρίας, Παναγίας Ελεούσας Μαλακώντα, Κοιμ. Θεοτόκου Γυμνού, Αγ. Νικολάου Άνω Βάθειας, Τιμίου Προδρόμου και Ευαγγελιστρίας Αμαρύνθου.

Ακολούθησε ο χαιρετισμός για την λήξη της εορτής από τον Σεβασμιώτατο, ο οποίος έκλεισε συγχαίροντας με πολύ χαρά όλους όσους συνετέλεσαν και κοπίασαν για την άψογη οργάνωση, αλλά και όλους όσους προσήλθαν να καμαρώσουν τα παιδιά, τα οποία έδωσαν τον καλύτερο εαυτό τους, ώστε η εκδήλωση να στεφθεί με μεγάλη επιτυχία.

Φωτογραφίες: Δημήτριος Πετρογιάννης

Ι. Μ. Χαλκίδος

Διαβάστε ακόμα