Ο Επίσκοπος Κεγχρεών στην Ιερά Μονή Αγίου Αθανασίου Πουλίτσας

Την Πέμπτη, 2 Μαΐου 2019, ημέρα κατά την οποία η Εκκλησία μας εορτάζει την Ανακομιδή των Ι. Λειψάνων του Αγίου Αθανασίου του Μεγάλου, Πατριάρχου Αλεξανδρείας, ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Κεγχρεώνκ. Αγάπιος τέλεσε την Θ. Λειτουργία στην πανηγυρίζουσα Γυναικεία Ιερά Μονή Αγίου Αθανασίου Πουλίτσας.

Από νωρίς το πρωί πλήθος πιστών, είχε κατακλύσει την Ι. Μονή για να τιμήσει τον προστάτη της Άγιο Αθανάσιο, αλλά και για να πάρει την ευχή και την ευλογία του αγίου Κεγχρεών, ο οποίος, μετά την θερμή προσφώνηση του Πνευματικού της Ι. Μονής και Ιεροκήρυκα της Ι. Μητροπόλεώς μας Πανοσ. Αρχιμ. π. Ανθίμου Παπαλεξόπουλου, αναφέρθηκε στην Μεγάλη Εορτή του Πάσχα και στον τιμώμενο Άγιο Αθανάσιο τονίζοντας ότι, ο Άγιος έδωσε μεγάλους αγώνες και μάχες έναντι των αιρέσεων παραμένοντας σταθερός στην Πίστη και στο Ευαγγέλιο. Ολοκληρώνοντας έθεσε ένα ρητορικό ερώτημα, το οποίο κάθε Πιστός οφείλει να θέσει στον εαυτό του: «οι Πιστοί σήμερα έχουν την διάθεση να αγωνιστούν για την αλήθεια της Πίστεως και να αντισταθούν στις προκλήσεις της εποχής μας στηριζόμενοι στο Ευαγγέλιο»; Τέλος, ευχήθηκε στους παρισταμένους και στην Ι. Αδελφότητα να κατακτήσουν κι αυτοί την αθανασία και την αιωνιότητα.   

Ακολούθησε Μοναστηριακό κέρασμα, προσφερόμενο από την Ι. Αδελφότητα, για όλους όσοι με την παρουσία τους τίμησαν τον Άγιο και την πανηγυρίζουσα Ιερά Μονή του.

Ι. Μ. Κορίνθου

Διαβάστε ακόμα