Ο ΠτΔ στην Επέτειο Απελευθέρωσης του Αποκόρωνα Χανίων

Στον Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου στο Βάμο Αποκορώνου ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας κ.κ. Δαμασκηνός τέλεσε την Κυριακή του Θωμά 5 Μαΐου ε.έ. Αρχιερατική Θεία Λειτουργία, κηρύττοντας και τον Θείο Λόγο.

Κατόπιν ο Σεβασμιώτατος προεξήρχε της επισήμου Δοξολογίας που τελέστηκε στον ίδιο Ναό για την Μεταπολιτευτική Επανάσταση 1895-1896 & την απελευθέρωση του Αποκόρωνα, παρουσία του Προέδρου της Δημοκρατίας κ. Προκοπίου Παυλόπουλου, πολιτειακών και πολιτικών Αρχόντων, εκπροσώπων των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας και πλήθους κόσμου.

Ακολούθησε επιμνημόσυνη δέηση στον χώρο του Ηρώου Πεσόντων, προσκλητήριο πεσόντων, καθώς και κατάθεση στεφάνου από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας.

Στην εκδήλωση απηύθυναν χαιρετισμό ο Δήμαρχος Αποκορώνου κ. Χαράλαμπος Κουκιανάκης, ο Αντιπεριφερειάρχης Χανίων κ. Απόστολος Βουλγαράκης, ο Πρόεδρος τους Πολιτιστικού Συλλόγου Βάμου κ. Γιώργος Χατζηδάκης , ο Πρόεδρος του Ιδρύματος «Ελευθέριος Κ. Βενιζέλος» κ. Νικόλαος Παπαδάκης.

Τον πανηγυρικό της ημέρας εκφώνησε ο Πρωτ. Μιχαήλ Βλαχογιλάκης Αρχιερατικός Επίτροπος της Γ’ Αρχιερατικής Περιφέρειας, Θεολόγος, Διευθυντής του Ιδρύματος «Αγία Σοφία» και στη συνέχεια απηύθυνε χαιρετισμό ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας.

Τις εκδήλωσεις μνήμης για τους ήρωες του Αποκόρωνα  διοργάνωσαν η Περιφερειακή Ενότητα Χανίων, ο Δήμος Αποκορώνου, το Εθνικό Ίδρυμα «Ελευθέριος Κ. Βενιζέλος», το Κοινωφελές Ίδρυμα «Αγία Σοφία», η Τοπική Κοινότητα Βάμου και ο Πολιτιστικός Σύλλογος Βάμου «Ο Πρίνος».

ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΤΙΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Ι. Μ. Κυδωνίας


Διαβάστε ακόμα