Πανηγυρικός Εσπερινός των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης στο Ναύπλιο

Με κάθε λαμπρότητα και επισημότητα η πόλη του Ναυπλίου τιμά τους Αγίους Κωνσταντίνο και Ελένη στην μεγαλύτερη συνοικία της πόλης το Νέο Βυζάντιο ή Συνοικισμός. Τον πανηγυρικό εσπερινό τέλεσε  ο αρχιμανδρίτης π. Παύλος Κίτσος από τη Μητρόπολη Νεαπόλεως. Μετά το πέρας του εσπερινού ακολούθησε η λιτάνευση της θαυματουργής εικόνας της Παναγίας της Σηλυβριανής καθώς και της εικόνας των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης παιανιζούσης της Δημοτικής φιλαρμονικής του Δήμου Ναυπλιέων.

Στο ναό στα πλαίσια των εορτασμών ΄΄Κωνσταντίνεια 2019΄΄  φιλοξενείται για ολιγοήμερο προσκύνημα   η θαυματουργή εικόνα της Παναγίας της Σηλυβριανής από τη Μητρόπολη Φιλίππων Νεαπόλεως και Θάσου.

Σε αυτή την εικόνα μπροστά προσευχότανε μικρός ο Άγιος Νεκτάριος, ο οποίος καταγόταν από την Σηλυβρία. Η εικόνα της Παναγίας βρισκότανε στον Μητροπολιτικό ναό του Γενέθλιου της Θεοτόκου, στην Σηλυβρία της Ανατολικής Θράκης και την φέρανε με τον ξεριζωμό τον Νοέμβριο του 1922 οι πρόσφυγες στην Καβάλα.

Η Ιερή εικόνα θα παραμείνει   στον ιερό ναό των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης έως και της 23 Μαΐου 2019.  

Ο εφημέριος του ναού των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης  ,πρωτοπρεσβύτερος π. Γεώργιος Φρίμης , ευχαρίστησε από καρδιάς για όλους  τους πιστούς που τίμησαν με την αγάπη τους  Αγίους  Κωνσταντίνο και Ελένη.

DCIM\100MEDIA\DJI_0003.JPG

DCIM\100MEDIA\DJI_0027.JPG

Ευάγγελος Μπουγιώτης

Διαβάστε ακόμα