Παράκληση για μαθητές που συμμετέχουν στις Πανελλήνιες εξετάσεις στο Ναύπλιο
23 Μαΐου 2019 Κοινοποιήστε

Παράκληση για μαθητές που συμμετέχουν στις Πανελλήνιες εξετάσεις στο Ναύπλιο

Εσπερινός και παράκληση για τους μαθητές που συμμετέχουν στις Πανελλαδικές  εξετάσεις τελέσθηκε  από τον Μητροπολίτη Αργολίδος στον  ιερό ναό των Αγίων   Κωνσταντίνου  και Ελένης  στο Ναύπλιο. Ο Μητροπολίτης Αργολίδος μίλησε στους μαθητές και τους ευχήθηκε να πάνε όλα καλά.

Ακολούθησε μουσικοχορευτική εκδήλωση από το Μουσικό σχήμα Δωρικός Ρυθμός και το εργαστήρι παραδοσιακών χορών του Χρήστου λεβέντη στο προαύλιο χώρο του Ναού στο Ναύπλιο.  Οι εκδηλώσεις έγιναν με την συνεργασία του Δήμου Ναυπλιέων στα πλαίσια των εορτασμών του ναού ΄΄Κωνσταντίνεια 2019΄΄

Στο ναό  φιλοξενείται για ολιγοήμερο προσκύνημα   η θαυματουργή εικόνα της Παναγίας της Σηλυβριανής από τη Μητρόπολη Φιλίππων Νεαπόλεως και Θάσου.

Σε αυτή την εικόνα μπροστά προσευχότανε μικρός ο Άγιος Νεκτάριος, ο οποίος καταγόταν από την Σηλυβρία. Η εικόνα της Παναγίας βρισκότανε στον Μητροπολιτικό ναό του Γενέθλιου της Θεοτόκου, στην Σηλυβρία της Ανατολικής Θράκης και την φέρανε με τον ξεριζωμό τον Νοέμβριο του 1922 οι πρόσφυγες στην Καβάλα.

Η Ιερή εικόνα θα παραμείνει   στον ιερό ναό των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης έως και της 23 Μαΐου 2019.  

Ο εφημέριος του ναού ,πρωτοπρεσβύτερος π. Γεώργιος Φρίμης , ευχαρίστησε τον Μητροπολίτη Αργολίδος Νεκτάριο και  όλους  όσους  τίμησαν με την παρουσία τους και την αγάπη τους  φετινούς εορτασμούς του ιερού ναού. 

dav_vivid

dav_vividΕυάγγελος Μπουγιώτης

Εκτύπωση